Intermezzo

Intermezzo

Wo 25/08 - Delft

Kadmium

11:00 - 17:30Een tentoonstelling vol beeldende muzikaliteit


Op de dubbelexpositie ‘Intermezzo’ is werk te zien van textielontwerper Aleksandra Gaca en muziekfotograaf Melle Meivogel. De expositie sluit aan bij het Delft Chamber Music Festival dat plaatsvindt van 22 juli tot en met 1 augustus. Meivogel volgde de musici tijdens de afgelopen twee edities van het festival. Zijn foto’s laten de spanning voorafgaand aan de concerten, de concentratie tijdens het spel en de ontlading na afloop zien. Ook bieden ze een blik achter de schermen van het festival. Zijn foto’s zijn een ode aan de muziek, de musici en het publiek. Aleksandra Gaca ontwerpt driedimensionale geweven textiel die door patronen, ritmiek en herhaling een uitgesproken muzikaal karakter hebben. De wisselwerking tussen ambacht, techniek en kunst is voelbaar in haar textiel. In de expositie, die door beide kunstenaars en curator Coby Brinkers gezamenlijk is vormgegeven, gaan Gaca’s textiel en Meivogels foto’s door de beweging in hun werk een samenspel aan.


Het werk van Aleksandra Gaca hangt in musea als De Lakenhal, Het Nationaal Museum in Warschau en het Cooper Hewitt Smithsonian Design Museum in New York, maar wordt ook gebruikt door architecten, textielproducenten en modeontwerpsters als Iris van Herpen. Melle Meivogel is een van Nederlands meest gevraagde fotografen van klassieke musici en concerten. Hij maakt zijn foto’s voor artiesten, ensembles en orkesten. Ze zijn te zien in kranten en seizoensbrochures, op flyers en affiches.


De burgemeester opent tentoonstelling


Op zondag 18 juli om 15.00 uur opent de burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveldt de expositie ‘Intermezzo’. Vanwege de huidige beperkte toegankelijkheid zal dit een besloten karakter hebben.


Voor nieuwsgierige bezoekers is ‘Intermezzo’ vanaf 15 juli reeds te bezoeken. De expositie duurt tot en met 12 september.


Terug