Harry Spreekt

Harry Spreekt

Vr 10/09 - Grolloo

C+B Museum

11:00 - 17:00


Deze geheel nieuwe tentoonstelling markeert een drietal bijzondere "verjaardagen". In 2021 bestaat het C+B Museum tien jaar. Bovendien zou Harry Muskee dat jaar bij leven en welzijn tachtig jaar zijn geworden. In september is het bovendien tien jaar geleden dat de frontman van Nederlands beste en bekendste bluesband overleed.


Onder de titel Harry Spreekt - Stap in de wereld van Muskee gaat de bezoeker als het ware op ‘belevingstour’ door met museum, met Harry Muskee zelf als gids.
De nieuwe expositie zal op geheel andere wijze te bekijken en te beluisteren zijn dan de afgelopen jaren in het museum gebruikelijk was. Via speciale podcasttechnieken van Guide-ID uit Deventer krijgt de bezoeker veel informatie over het leven van Harry Muskee en beelden en voorwerpen maken veel van dat leven zichtbaar en op die wijze komt Muskee heel dichtbij.


Op basis van bestaand archiefmateriaal zijn er zo’n veertig geluids- en beeldfragmenten geselecteerd waarin Nederlands bekendste blueszanger spreekt over zijn allerjongste jaren, de schooltijd, het voetbal, liefde voor dieren, Grolloo, groupies, logees en veel meer.

Terug