All You Can Art

All You Can Art

Do 26/08 - Rotterdam

Kunsthal Rotterdam

10:00 - 17:00


De All you can Art 6 Summerschool is van start! 25 creatieve talenten - van alle leeftijden, achtergronden en opleidingsniveaus - doen mee en krijgen de kans om zich zes weken lang op artistiek gebied te ontwikkelen. Alle studenten gaan onder begeleiding van gerenommeerde kunstenaars experimenteren, meewerken en debatteren. Hoe dat gaat, lees je in deze blog. Volg de Summerschool studenten 2021 en kom ook meedoen in het open atelier!
All you can art summerschool door de ogen van: Jente
Iedere week lichten we een terugblik uit van een van de summerschool studenten. Gedurende de week schrijft de student op wat hij of zij leert, vindt, denkt en voelt. Tijdens deze eerste week is dit Jente, die dit in dagboekvorm schreef.
Stil gezeten? Dat heeft Jente geen moment gedaan. De week zat vol met indrukken, ontmoetingen en inspirerende mensen. Zo trapte ze de week letterlijk af met het ‘indrukken en drukken’ thema, waarbij ze creatief met stempels te werk ging, kennis maakte met linodruk en een zelfportret maakte met rood en geel. Wat haar vooral opviel is dat iedereen zijn eigen stijl heeft.
Veel andere opdrachten vullen de week. Op de derde dag bewerken de studenten een oude Bijbelse schoolplaat om naar de moderne tijd. De volledige vrijheid die ze tijdens deze opdracht kregen is iets wat Jente fijn vindt. Vanuit de opdracht ontstaan gevarieerde resultaten en diepe discussies. In de middag gingen de studenten de stad in tijdens een rondleiding door Katendrecht en een bezoek aan Verhalenhuis Belvedere. Een memorabele dag!
Elke vrijdagmiddag sluiten de studenten af met een ‘Open Mic’, waarbij iedereen de kans krijgt iets te delen met de groep. Deze vrijdag bestond uit een aantal prachtige gedichten en liederen, waarbij iedereen meezong. Jente vertelt dat ze zich vereerd voelt onderdeel te zijn van All you can Art en kijkt ontzettend uit naar de komende weken.

Terug