Stemmenfestival Voois

Stemmenfestival Voois

Za 28/09 - Aartswoud

Jazzkerk Aartswoud

15:30 - 23:00


Op zaterdag 28 september 2019 laten vijf vocalisten uit de nationale en internationale muziekscene tijdens de eerste editie van Stemmenfestival Voois hun stem horen in de Jazzkerk; een intiem festival geheel gewijd aan de stem en waar poëzie, jazz, samba, dub, pop, flamenco en brazilectro samenkomen in de prachtige kerk van het Noord Hollandse Aartswoud.

Initiator van het festival, Francien van Tuinen: “Vanaf eind jaren negentig tot 2015 was het Nederlands Jazz Vocalisten Concours, waar ik voorzitter van was, jarenlang een belangrijke springplank voor aanstormend vocaal talent. Toen het concours stopte verdween een prachtig evenement waarbij zangers uit verschillende aan jazzmuziek gerelateerde stijlen naast elkaar te horen en te zien waren.
Hierdoor ontstond het idee voor het jaarlijks internationale Stemmenfestival Voois: een ‘meltingpot’ van stemmen uit verschillende landen en culturen; vocalisten en het publiek verbonden door hun liefde voor vocale muziek.

Naast het doel om de artiesten en het publiek te inspireren, moedigen we jonge getalenteerde zangers aan met de Sena Performers Vox pro Vox; een compositie opdracht met Nederlandse tekst. Hierbij wordt een jonge zanger of zangeres gekoppeld aan een Nederlandse vocalist van naam die de compositie zal vertolken tijdens het festival Voois. Dit jaar zal de jonge vocaliste Liesbeth Kooijmans een compositie met Nederlandse tekst schrijven voor Ruben Hein.

Programma:

15.30 - 16.30 uur: Francien van Tuinen | Cool Voice, celebrating Rita Reys
17.00 - 18.00 uur: Maria Marin | Tiempos Nuevos
19.00 - 20.00 uur: Susanne Abbuehl | The Gift
20.30 - 21.30 uur: Lilian Vieira & Zuco 103
22.00 - 23.00 uur: Ruben Hein & Nationaal Jeugd Jazz Orkest

Terug