Dreaming Out Loud

Dreaming Out Loud

Fri 14/01 - Heerlen

Schunk

10:00 - 17:00De rode draad in het werk van Quinn Zeljak is haar onderzoek naar gevoelens van vervreemding. Tussen onszelf en ons lichaam, en onszelf en de wereld om ons heen. Zeljak ziet zichzelf als een collagemaker, werkend met zowel papier als garen.


Bij SCHUNCK toont ze vluchtige online spam-advertenties en clickbait, verwerkt in handgemaakte gehaakte kleding en wandkleden. Schreeuwende teksten zoals ‘Hot singles in your area’ en ‘6 ways lemons can help clean your armpits! I would have never believed number 2!’ staan in contrast met de ambachtelijke manier waarop Zeljak deze online reclames tot gehaakte kunstobjecten in frisse kleuren heeft verwerkt. Zo voegt Zeljak een tactiele laag toe aan onpersoonlijke en opdringerige spam. Ze toont in Dreaming Out Loud een selectie van textielwerken die eerder dit jaar te zien waren op de eindexamenpresentatie van de kunstacademie Maastricht.


Dreaming Out Loud zet jonge architecten en beeldend kunstenaars uit Limburg en de Euregio in de schijnwerpers. Om het jaar nodigt Schunck een studerend of afgestudeerd talent uit de regio uit om een kabinetpresentatie samen te stellen en zich aan het publiek te presenteren.


Quinn Zeljak (Venlo, 1988) studeerde in 2020 af aan de Maastricht Institute of Arts en toonde haar werk in 2021 op de eindexamenpresentatie 202021, waar – als gevolg van de coronamaatregelen van vorig jaar – de lichting van 2020 en 2021 gezamenlijk hun werk toonden.


Terug