Kunstfestival Hattem

Kunstfestival Hattem

Za 28/05 - Hattem

Brasserie de Markt

11:00 - 17:00


Op zaterdag 28 mei staat Hattem in het teken van kunst. Ontdek diverse kunstdisciplines, geniet van live muziek en ontmoet inspirerende kunstenaars.


Kunstmarkt
Dit buitenevenement trekt al vele jaren kunstenaars uit het hele land. Dit jaar bieden we nog meer kunstenaars de gelegenheid om zich te presenteren. Er zijn dan ook vele werken en demonstraties te bewonderen op de bijbehorende kunstmarkt. Diverse kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd, van schilderkunst tot glaskunst en van unieke sieraden tot keramiek en meer.


Performance art in red
Volg de rode schoenen naar het Plein bij de Molen en laat je verrassen door ambacht demonstraties zoals beeldhouwen, hoeden maken en schilderen. Bewonder de kunstwerken van korenmolen de Fortuin die
geëxposeerd staan en ervaar hoe theater, muziek en beeldende kunst samen komen in performance art en laat je meenemen in hun wereld in rood.


Wedstrijden
Wie maakt het mooiste mini-kunstwerk van Hattem of brengt Molen de Fortuin op haar mooist in beeld? De inzending vanuit volwassenen van deze twee kunstwedstrijd zijn als expositie te bezichtigen tijdens het festival. Kinderen onder de 16 jaar mogen op de dag van het festival hun creatieve talent laten zien.  


Sockart
In de Kruisstraat ontdek je dat haken en breien helemaal hip en hot is. Laat je inspireren door vele kleuren, verftechnieken, live wol verf demonstraties en ga zelf enthousiast aan de slag. In de ‘huiskamer’ van Twee Steekjes Los kun je mee breien of haken aan het Sockart dat na afloop tot één bijzonder kunstwerk samen gebracht wordt.


Beeldhouwkunst
Weleens gedacht aan beeldhouwen, maar nog niet de stap durven zetten? Tijdens Kunstfestival Hattem kun je bij het Beeldhouwersgilde kennis maken met het ambacht van het beeldhouwen. Schuif aan om te proberen en zelf te creëren. Of kijk mee hoe creaties uitgehakt geworden en welke technieken je kunt toepassen. Ook kinderen kunnen zelf aan de slag met mergel of speksteen. Ga jij de uitdaging aan om beeldhouwen uit te proberen?


Graffiti workshop
Bij de graffiti workshop ontdek je onder begeleiding van een professionele graffiti artiest verschillende spuittechnieken en mag je jouw eigen creativiteit de loop laten om je eigen graffiti stijl te ontdekken.


Circulaire Art workshop
Producten hergebruiken is ‘hot’. Ontdek jouw creatieve talent, raak bewust van recyclen en maak van afval materialen de mooiste kunstwerken.Onder begeleiding van Cibap studenten kun je aan de slag met verpakkingsmaterialen en ga je naar huis met een eigen gemaakte creatie.


Kleinkunst podia
Kom genieten van
adembenemende performances. Let op voor al dat moois wat rondloopt zoals kleurrijke gevogelte die als straattheater door de straten rondtrekt. Sfeervolle muziek en creatieve workshops maken dit jaarlijkse evenement compleet. Kom naar Hattem, leef je creatief uit, laat je inspireren en geniet van alle vormen van kunst. 

Terug