VriendenLoterij ZomerConcerten

VriendenLoterij ZomerConcerten

Vr 01/07 - Amsterdam

Concertgebouw

20:00 - 22:30


Het Concertgebouw viert van 1 juli tot en met 31 augustus de zomer met de VriendenLoterij ZomerConcerten. Met een hommage aan Simon & Garfunkel openen Nick & Simon samen met het Metropole Orkest de zomerconcertreeks. Het Koninklijk Concertgebouw geeft hiermee het startsein voor een muzikale zomer zoals vanouds.


 


Met meer dan 2500 musici uit alle denkbare windstreken, van solisten tot symfonieorkesten, van jazztrio’s tot singer-songwriters en musicalsterren, en met zeer diverse muzikale achtergronden. Gevestigde namen als Katia en Marielle Labèque, Isabelle Faust, Ilse DeLange, Liza Ferschtman, Iris Hond, Isabelle van Keulen, Fuse, Trijntje Oosterhuis en het Koninklijk Concertgebouworkest.


 


Nog meer dan ooit bestieren ook jonge talenten in juli en augustus de podia van Het Concertgebouw.


 


Nieuw zijn de Basement Sessions waar aanstormende musici uit de pop, soul en jazz op vrijdagavond in de Koorzaal in de kelder van Het Concertgebouw intieme concerten geven.


 


Tevens sluit Willeke Alberti, de 'grande dame' van de Nederlandse muziek, tijdens de ZomerConcerten haar afscheidstournee af in Het Koninklijk Concertgebouw.

Terug