29 Dichters aan het werk

29 Dichters aan het werk

Zo 29/05 - Amsterdam

De Nieuwe Liefde

19:00 - 01:00


Hoe werkt dat: tastend, met een vuistslag of fileermes een wereld openen die ruimer is dan de alledaagse? Hoe raken dichters de werkelijkheid aan, hoe komt de taal tot leven, hoe ontstaat poëzie?


Een mogelijk begin van veel is een avond over poëzie en het makerschap, een onderdompeling in de meest uiteenlopende creatieprocessen van poëzie. Met optredens van Eva Gerlach, Mustafa Stitou en Ted van Lieshout, en de makers van het boek Een mogelijk begin van veel. 29 dichters aan het werk: Hester van Hasselt en Bianca Sistermans.


In een poging vat te krijgen op het wonderlijke proces van het dichten, ontmoetten interviewer Hester van Hasselt en fotograaf Bianca Sistermans 29 dichters. Ze begonnen in 2013 met Delphine Lecompte in Brugge, en eindigden, voor nu, met Eva Gerlach in Amsterdam. Dichters die ze onder andere portretteerden waren Antjie Krog, Alfred Schaffer, K. Schippers en Radna Fabias. Sistermans fotografeerde hen met haar analoge Hasselblad-camera, Van Hasselt sprak met hen over het dichterschap. Gesprekken over het schaamteloos gebruik van rijm, ziek worden van een komma en uitrusten in een gedicht. Over klauwen en stinkveren, eerzucht en gretigheid, over glimpen van een nieuwe taal en de bodem van je blik.


In Een mogelijk begin van veel klinkt een veelstemmig geluid uit het hedendaagse poëzielandschap.


 

Terug