Church of Cash (USA) en Damiën van Elburg (NL)

Church of Cash (USA) en Damiën van Elburg (NL)

Vr 04/11 - Brunssum

Brikke Oave

20:00 - 23:55


Church of Cash, ’s werelds beste Johnny Cash tributeband, komt terug naar Limburg.

Op vrjidag 4 november 2022 zijn ze te zien in zaal Brikke Oave in Brunssum. Voorgaande shows van Church of Cash in Heerlen en Maastricht waren in recordtijd uitverkocht. En alsof dit nog niet genoeg reden om te juichen is .... als voorprogramma presenteren wij jullie singer-songwriter Damiën van Elburg. Deze 19 jarige zanger/gitarist scoort hoge ogen met zijh door Johnny Cash en John Prine geinspireerde eigen songs. Naast zijn eigen songs (waarvan "Stay Away From That Whiskey" en "Movin' On" een nr 1 notering bereikten in de Limbo Top 10, zal hij ook enkele covers van John Prine en Johnny Cash ten gehore brengen.

 

CHURCH OF CASH

Church of Cash werd opgericht in Honolulu, Hawaï, in 2010 door Jay Ernest. Na eerder Azië, Amerika, Honolulu met veel succes veroverd te hebben, keren de heren terug naar Nederland waar ze eveneens overal terug gevraagd worden en zaal voor zaal plat spelen.

Velen zijn geroepen, maar weinigen zijn uitverkoren om ‘The Man In Black’ te mogen vertolken. Dit is een weergaloze vertolking van Johnny Cash!

De band heeft zo’n 130 nummers in hun repertoire zitten en schakelt moeiteloos tussen de rebellie van Folsom Prison Blues en San Quentin, de rockabilly in de tijd van Sun Recordings en het vuur en de broosheid uit de comebackalbums van de American Recordings-reeks.

 

Terug