Dia de los Muertos

Dia de los Muertos

Za 02/11 - Den Haag

Cafe Restaurant de Zwarte Ruiter

18:00 - 02:00


We hebben besloten de dood eindelijk serieus te nemen. Maar wel in stijl. Mexican style. 2 november de eerste full blown Dia de los Muertos van Nederland, hier op de Grote Markt!

De dodendag komt op buitenstaanders vaak luguber over, maar brengt een heel aantal goede en mooie dingen des levens samen (how ironic). Overleden dierbaren worden geëerd, graven worden schoongemaakt en versierd. Eten en drinken wordt aan de doden aangeboden en daarna door familie en vrienden samen genuttigd, onder de veronderstelling dat de overledenen de essentie van het voedsel al tot zich hebben genomen. Dit alles tegen de achtergrond van 3 dagen feest in uitbundige kostuums.

De Zwarte Ruiter mist een feest als dit in Nederland. Dus we gaan het grondig aanpakken. Met de beste tequilas, fingerlickin' good Mexican food (incl. vegan opties), een heftig doodskoppendecor, veel bloemen en een ongelofelijk goeie mariachiband - volgens velen de beste aan deze kant van de Mexican border.

Mariachi Tierra Caliente bestaat sinds 1986 en oprichter Balderas komt zelf uit Mexico stad. De zanger en guitarrón speler kwam voor de liefde naar Nederland en is sindsdien een bloedserieus brenger van het Fiesta overal waar hij met de zijnen optreedt. Speciaal voor Dia de los Muertos spelen ze in De Ruiter een aantal klassiekers die niet in het standaard mariachirepertoire zitten zoals la Llorona, La Zandunga en La niña de Guatemala!

Op zijn Hollands gezegd: dit wordt serieus feesten. Een feest van het soort dat je de volgende dag liever doodgaat dan je allesvernietigende kater onder ogen te komen. En dat hoort zo, na Dia de los Muertos. Caramba!

Terug