The Raindance Project

The Raindance Project

Za 14/09 - Amsterdam

Vondelpark Openluchttheater

12:00 - 21:00


NGO JUSTDIGGIT LANCEERT MUZIEK- EN DANS MANIFESTATIE VOOR HET KLIMAAT, IN KENIA, TANZANIA EN NEDERLAND:


 


 ‘THE RAINDANCE PROJECT’


 


We are facing one of the biggest challenges in history - our earth is drying up, but luckily, the solution is simple and comes straight from heaven: Rain.” Desmond Tutu, Justdiggit patron.


 


 


Op zaterdag 14 september 2019 introduceert Justdiggit met The Raindance Project drie simultane en gratis toegankelijke evenementen, in Nederland, Kenia en Tanzania, om zo vergroening te positioneren als dé wereldwijde oplossing voor klimaatverandering. Muziek, dans, podiumkunsten, educatie, comedy en wetenschap komen samen op één podium. Het project wordt gelanceerd in het Vondelpark Openluchttheater in Amsterdam, met als hoogtepunt een live verbinding tussen de drie evenementen, die voor iedereen te volgen is.


 


Van 12.00 tot 21.00 zijn er optredens van bekende artiesten, zoals De Jeugd van Tegenwoordig, Donnie, Akwasi, Naaz en The Flexican, maar ook DJ’s, comedians en wetenschappers spelen een belangrijke rol bij het verspreiden van de boodschap over het vergroenen van onze planeet. Justdiggit ambassadeurs Floortje Dessing, Tess Milne en Harm Edens nemen de presentatie van het evenement in Amsterdam voor hun rekening.


 


PROGRAMMA VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER, AMSTERDAM


André Kuipers, Aafke Romeijn, Akwasi (spoken word), Amara Onwuka, Awanto3, Bokoesam, Carlos Valdes, De Jeugd van Tegenwoordig, Donnie, Eddy de Clercq (Soul Safari) , CUT_, Edson da Graça, Het Gezelschap, Joost van Bellen, Khalil, Naaz, Nusodia, Pakhuis De Zwijger met oa: Rosa Anders en Milan van der Meulen, Pape Seck, Regginald Bosnie, Steven Pieters, The Flexican en Yung Nnelg


Presentatie: Harm Edens, Tess Milne, Floortje Dessing, Shamiro van der Geld


 


If we can warm up the earth, we can also cool it down”


 


Verwoestijning is een van de grootste bedreigingen voor onze planeet, maar met z’n allen kunnen we dit tij keren. The Raindance Project wil met deze belangrijke boodschap jong en oud inspireren en zorgen voor een gevoel van eenheid en onderlinge verbondenheid. The Raindance Project organiseert daarom iedere twee jaar een serie evenementen op meerdere plaatsen in de wereld om de boodschap van vergroenen en afkoelen bij een groter publiek bekend te maken.


 


3FM is er op 14 september de hele dag bij. Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen zullen tussen 16:00 uur en 19:00 uur een radio-uitzending rondom The Raindance Project op 3FM verzorgen, live vanuit het Vondelpark. De twee 3FM DJ’s zullen bovendien in de aanloop naar het evenement in hun programma Mark+Rámon aandacht besteden aan Justdiggit en The Raindance Project. Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen, tevens ambassadeurs van Justdiggit, verzorgen sinds september 2017 de middagshow op NPO 3FM. Het programma is iedere werkdag te horen tussen 16:00 uur en 18:00 uur.


 


De kick-off van The Raindance Project is live te volgen op de sociale media van Justdiggit, The Raindance Project, Mark+Rámon en 3FM.


 


Programma Kenia


Kenia acts en sprekers: Avril & St P, Bahati, Dj Kace, Musonda Mumba (UN Environment), Nameless,


Peter Sankale, Wahu, Noonkotiak Women Group-Osiram Maasai.


 


 


Programma Tanzania


Tanzania acts en Sprekers: Ben Pol, Jaymondy, Joh Makini, Mpwapwa All Stars, Nyati Mchoya.


 


Over Justdiggit


Justdiggit is een Nederlandse non-profitorganisatie met een urgente missie: de wereld groener maken. Dat is hard nodig, want de aarde wordt steeds droger. Steeds meer stukken vruchtbare grond veranderen in woestijn, waardoor honger, armoede en het verlies van biodiversiteit op de loer liggen. Justdiggit vergroent op grote schaal gedegradeerd land door regenwater vast te houden en duurzame landbouw te introduceren om gezonde ecosystemen te creëren. De programma’s van Justdiggit houden water vast, halen CO2 uit de lucht, verlagen de lokale temperatuur en hebben een positive impact op regenval. Als we de aarde kunnen opwarmen, dan kunnen we haar ook weer afkoelen.


 


The Raindance Project online:


http://theraindanceproject.org


http://www.instagram.com/theraindanceproject


http://www.facebook.com/raindanceproject


 


Justdiggit online:


http://justdiggit.org


http://www.instagram.com/justdiggit


http://www.facebook.com/justdiggit


 

Terug