Scandinavische Wintersprookjes, Ciconia Consort

Scandinavische Wintersprookjes, Ciconia Consort

Wo 14/12 - Utrecht

Tivoli Vredenburg

20:15 - 22:15



Als het schijnsel van het magische noorderlicht de uitgestrekte bossen kleurt, veranderen de Scandinavische landen in een sprookjeswereld. Tijd voor oude volksverhalen, trollen, Nissen, en Kerstmis. De legende wil, dat de dieren gaan spreken op 13 december. Dat is het feest van de heilige Lucia en het begin van de Scandinavische kersttijd.


De aankomst van St. Lucia wordt hier al sinds de middeleeuwen in familiekring gevierd. Vroeg in de ochtend komen de meisjes hun ouders wekken en ontbijt brengen. In witte kleding met een rode sjerp en een kroon met brandende kaarsjes, terwijl ze Lucialiedjes zingen.


Ook tijdens dit kerstconcert van het Ciconia Consort wordt gezongen, door stersopraan Karin Strobos. Liederen uit Peer Gynt van de Noorse componist Edward Grieg. En de romantische liederencyclus Die Liebenden, van de Fin Einojuhani Rautavaara. Zweedse volksmelodieën klinken in de Serenade van Max Bruch. Om het kerstgevoel compleet te maken, eindigt het concert met de feestelijke Suite uit Holberg’s tijd van Edward Grieg.


Laat u tijdens dit romantische concert meenemen naar deze sprookjeswereld en ontmoet hier Lucia met haar lichtjes en de Scandinavische kerstman, de altijd opgewekte Julenisse. Hij komt helemaal uit Lapland met zijn slee, getrokken door rendieren, om cadeautjes te brengen naar alle kleine en grote kinderen. Ook voor uw kinderen wordt dit concert een feestelijke traktatie!


Soliste: Karin Strobos, mezzo-sopraan


Kaartverkoop:


https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/scandinavische-wintersprookjes-14-12-2022/


 


Programma:


Niels W. Gade (1817-1890)                         Andantino-Allegro, uit: Novelettes voor strijkorkest, op. 53


Peteris Vasks (geb. 1946)                             Epifania for string orchestra (2010)


Edvard Grieg (1843 - 1907)                          Liederen uit Peer Gynt (o.a. Solveigh’s Lied)


Max Bruch (1838 - 1920)                             Serenade nach schwedischen Volksmelodien, op. posth.


Einojuhani Rautavaara (1928 - 2016)        Die Liebenden, liederen voor sopraan en strijkorkest (1961)


Edvard Grieg (1843 - 1907)                          Suite ‘Uit Holberg’s tijd’, op. 40

Terug