Quake

Quake

Wo 25/01 - Amersfoort

Flint Theater, Evenementen & Congressen

20:15 - 21:45


Quake is een productie van regisseur / schrijver Casper Vandeputte en choreografen Melvin Fraenk en Cagdas Gülum bij Theater Utrecht, in samenwerking met DOX. Een energieke, ontwapenende en muzikale theater- en dansvoorstelling over hoe het verleden in ons doorleeft. Net als een aardbeving duizenden kilometers verderop hier een vloedgolf kan veroorzaken, zijn wij producten van onze geschiedenis. Quake is gemaakt door acht hartstochtelijk eerlijke performers die hun persoonlijke ‘quakes’ op verschillende plekken in de tijd en op de aarde hebben liggen. Deze dansende en pratende talenten doen vol zelfbewustzijn hun verhaal.


 


De performers onderzoeken hoe hun verhaal samenhangt met de levensverhalen van de mensen om hen heen en ook jij wordt aangespoord om (opnieuw) je eigen levensverhaal onder ogen te zien. Zodat we niet vergeten dat we geschiedenis zijn. 


 


“Het ijzersterke aan Quake is dat de focus op grote historische processen komt te liggen, zonder ooit de persoonlijke impact uit het oog te verliezen. Door het verleden recht in de ogen te kijken maakt Quake op overtuigende wijze ruimte voor de mogelijkheid van een nieuw begin" en "De opzwepende combinatie van vlijmscherpe teksten en energieke dans tilt de voorstelling tot grote hoogtes” zo schreef NRC ★★★★★.

Terug