Renske Taminiau - What stays when the lights go out

Renske Taminiau - What stays when the lights go out

Sun 13/10 - Gorinchem

Theater Peeriscoop

15:00 - 16:30


Voorstelling: Renske Taminiau - What stays when the lights go out.


Datum:         zondag 13 oktober 2019


Aanvang:      15:00 uur


Prijs:             12,50 | inclusief 1 consumptie


Renske Taminiau komt na een periode van schrijven voor allerlei artiesten (van Ruben Hein, Roxeanne Hazes (“Ik was toch je Meisje”), Trijntje Oosterhuis, Do, tot Nederlandse filmmuziek (Lotus, Wiplala) terug met haar derde album:
 
"What Stays When The Lights Go Out." 
Een plaat geschreven na een hoop levenservaring opgedaan te hebben in de tijd tussen haar solo albums (“Waiting To Be Told” (2008) & Move Me (2011)) in.
Wat blijft er over als het licht uitgaat? Een album met een concept: 
12 songs, die dit onderwerp van alle kanten belichten. Verlies, verandering van identiteit, toekomstmuziek, berusting, einde van relaties en ouder worden. Wat kan er hoopvol zijn, hoe gaan we verder met leven en pop welke manier. Hoe kan je de dingen anders zien, en kan muziek een lichtpunt zijn en een spiegel waarin je jezelf in de wereld kunt begrijpen door iets te “creëren”. Welke creaties doen er dan toe?
 
Voor al deze 12 songs heeft ze in dit licht eigen korte films gemaakt.
Ook is er een hele speciale film voor de titeltrack van het album weggelegd: What Stays When The Lights Go Out” wordt begeleid door beelden van Wubbo Ockels uit de ruimte. Deze beelden komen uit het archief van zijn vrouw Joos Ockels, die voor deze film toestemming gaf.
Wubbo Ockels heeft in zijn tijd een concert georganiseerd van Jan Akkermans, op vlieger-energie. Om hem te eren en te laten zien hoe ver we in de tussentijd alweer gekomen zijn, heeft Renske samenwerking gezocht met TU Delft.
De filmbeelden en zang van Renske Taminiau en de zeldzame Dulcitone (het instrument, die de basis vormt voor alle composities op dit nieuwe album) samen met haar band scheppen een sprookjesachtige muzikale voorstelling.
 
Renske Taminiau - zang, Dulcitone
Gijs Batelaan - gitaar, pedal steel
 
Voor meer info www.rensketaminau.nl


Entreeprijs van € 12,50 is inclusief een consumptie en hapjestafel na afloop van de voorstelling.


Foto: Liesbeth Wouters

Terug