The Ugly Twins

The Ugly Twins

Do 27/06 - Hengelo

Café de Cactus

21:30 - 00:30


Donderdag 27 juni 2019 op Het Kleinste podium van Twente: The Ugly Twins.
Een muzikale samenwerking tussen Herbert Schluter (zang) en Erik ten Thij (akoestische gitaar).
The Ugly Twins zijn een aantal jaren geleden, min of meer bij toeval ontstaan. Erik zocht al langere tijd naar muzikanten om ‘the Crying Song’ van de Engelse band ‘Hokie Joint’ uit te voeren. Nadat Herbert en Erik elkaar na een periode van ongeveer twintig jaar opnieuw tegen kwamen bleken beiden inmiddels actief te zijn als muzikant. Door ons te storten op eerder genoemde song, ontstond uiteindelijk “the Ugly Twins”.
Na een paar voorzichtige optredens bij verschillende jamsessions werd ons, mede dankzij de enthousiaste reacties, duidelijk dat er wellicht meer zou zitten in onze spontane samenwerking. Het balletje begon te rollen en in relatief korte tijd breidde zowel het repertoire als het aantal optredens in rap tempo uit. Inmiddels zijn we een sterk op elkaar ingespeeld duo met een repertoire dat inmiddels uit ruim 60 liedjes bestaat. Een reportoire waar overigens geen pijl op te trekken valt. De keuze van nummers en genre vliegt van golden oldies naar (ook Nederlandstalige) pop en van Bob Marley naar oude blues classics.
The Ugly Twins hebben ondertussen opgetreden bij barbecues, motorfeesten, bedrijfsopeningen, tuinfeesten, kroegen en terrassen en in de zomer van 2014 hebben we zelfs live gespeeld tijdens een huwelijksvoltrekking en de daarop volgende receptie.
Lekker muziek maken en daar heel veel plezier aan beleven, dat is het uitgangspunt van the Ugly Twins.
Donderdag 27 juni 2019, koffie klaar en De Cactus open vanaf 20.00uur, showtime 21.30uur, entree zelfs gratis!

Terug