Eenzaam Vuur - verteltheater

Eenzaam Vuur - verteltheater

Zo 17/11 - Zutphen

Marspoortgalerie

15:00 - 16:30


 


Ontroerende liefde aan het einde van de tweede wereldoorlog


 


Verteller Mirjam Mare uit Den Bosch brengt samen met muzikant Wolfram Reisiger uit Zutphen prachtige verhalen in de Marspoortgalerie in Zutphen. Met “Eenzaam Vuur” vertellen zij over de uitzonderlijke liefde tussen een oude vuurtorenwachter en een jonge vrouw in Essex aan het einde van de tweede wereldoorlog. Een witte vogel brengt ze samen. Hun geluk eindigt wanneer hij met zijn boot geallieerde mannen voor de kust van Normandië probeert te redden. Alleen de witte vogel keert terug. Dit verhaal wordt indringend en ontroerend door de combinatie van vertelling en de filmachtige muziek. Het publiek raakt ademloos en wordt tot tranen toe in de romantiek meegenomen.


Mirjam Mare en Wolfram Reisiger zijn al meer dan 15 jaar een vertelduo en trekken door heel Nederland om het publiek te verrassen met hun mythische, romantische, grappige en wijze verhalen. Afwisselend begeleid door piano, accordeon of fagot, altijd dienstbaar aan het verhaal.


Passend bij de herinnering aan 75 jaar bevrijding brengen zij dit verhaal als ode aan de liefde en gedenken aan de pijn van het gemis van een dierbare.


 


Het programma wordt aangevuld met muziek en andere verhalen uit hun repertoire zoals het bijzondere verhaal “De derde oever van de rivier” na het boek van João Guimarães Rosa.


Zondag 17 oktober om 15:00 uur in de Marspoortgalerie, Marspoortstraat 9A, 7201 JA Zutphen.


Entree : € 15,-/ kinderen en jongeren €7,50. Kaartjes reserveren op www.hedengesloten.nl


 


 

Terug