Stille nacht met Filomena

Stille nacht met Filomena

Zo 08/12 - Delft

Schuilkerk Oud-Katholieke Parochie

15:00 - 17:00


Vrouwenkoor Filomena presenteert haar eerste kerstprogramma: Night of Silence. Centraal staat A Ceremony of Carols van Benjamin Britten voor driestemmig vrouwenkoor en harp. Daarnaast klinkt er kerstmuziek van louter vrouwelijke componisten, onder wie Eleanor Daley.


Na haar eerste drie succesvolle concertreeksen kan het koor er niet langer omheen: de iconische Ceremony of Carols van Benjamin Britten wacht op uitvoering door Filomena. Het was deze muziek die Drew Santini vijf jaar geleden inspireerde tot de oprichting van een vrouwenensemble in Den Haag. A Ceremony of Carols is tegenwoordig een van de populairste stukken voor driestemmig vrouwenkoor. En geef al die liefhebbers eens ongelijk: de muziek is schitterend.


Vrouwelijke componisten


In de tweede helft van het concert geeft Filomena stem aan vrouwelijke componisten en arrangeurs. Want ook daarvoor is Filomena opgericht. Op het programma staat kerstmuziek van Canadese, Amerikaanse en Duitse componisten, met onder andere liederen van Eleanor Daley en een bewerking van The Shepherd’s Star. Een kerstconcert is natuurlijk niet compleet zonder Stille Nacht.


Iedereen is van harte welkom om te komen genieten van de muziek, de verstilling én de gezelligheid van Kerst.


Het koor staat onder leiding van Drew Santini. De begeleiding op harp wordt verzorgd door Marianne Smit.


Voorverkoop: €15,00
Studenten: €8,00
Aan de zaal: €17,00


Meer info: https://www.filomenachoir.com/night-of-silence

Terug