The Sheila Fearn & Mo and the B-sides

The Sheila Fearn & Mo and the B-sides

Zo 22/12 - Amersfoort

Pitchers Amersfoort

15:00 - 19:00


The Sheila Fearn into 80's shit

Normaal gesproken maken deze oudere jongeren eigengemaakte alternatieve meerstemmige gitaarrock met een randje, hier en daar teruggrijpend op het grungy post-punkrock verleden uit hun begintijd in de 90's. In die samenstelling hebben ze al vaker in Pitchers en omringende kroegen in Amersfoort gespeeld en zijn ze organisator én vaste waarde van Amersfoorts bandjesfestival The Sheila Farm.
Dit keer hebben ze zin in iets heel anders: Covers! Aangezien alle vier muzikaal de pubertijd ontstegen in de 80's, ontstond het idee om uit dat tijdperk de juweeltjes te pikken en naar hun hand te zetten. Dat zijn uiteraard niet de standaard Sky Radio tunes, maar een greep uit de donkere new wave achtergrond van Alex, de pop van Dik, de metal van Chris en de weirde platenkast van Lubbertus.

Lubbertus Brugge (zang, gitaar)
Alex Laagland (gitaar, zang)
Chris Boudewijn (bas, koortjes)
Dik Folmer (drums, koortjes)
Contact: FB The Sheila Fearn / dikfolmer@xs4all.nl


Mo and the B-sides

Soms wil je gewoon pretentieloze, energieke, niet te moeilijk doenerige, vrolijke rammelrock. Daar zijn wij van. Niet gebonden aan een periode, maar wel aan een gevoel: Aftellen en gáán. Denk vroege Stones, vleugje Creedence, zijstapje naar Cash, vervolgens via Dr. Feelgood, the Sonics naar Bowie en de Pixies: Allemaal covers. Maar dan net effe anders, dus zeker niét het standaard setje dat je al te vaak hebt gehoord.

Mo & the B-sides zijn drie ervaren doch ontembare mannen (Fender-piloten Allart en Joop, Dik op drums en kazoo) die vakkundig bijeengehouden worden door jonkie Moniek op de fender bas, alle vier bovendien gewapend met microfoon voor wisselende leads en mooie sixties koortjes. En het is ook nog eens hartstikke vers: Afgelopen september stonden de vier voor het eerst samen op één podium, tijdens bandjesfestival TheSheilaFarm in Zandfoort aan de Eem.

Moniek Roeloffs (zang, bas)
Allart Mossink (zang, gitaar)
Joop Vanderheiden (zang, gitaar)
Dik Folmer (zang, drums)
Contact: FB MoBsides / dikfolmer@xs4all.nl

Terug