Expositie: Bezin

Expositie: Bezin

Wo 10/07 - Veenhuizen

Nationaal Gevangenismuseum

10:00 - 17:00


Vandaag de dag valt er op geloofsgebied genoeg te kiezen in de Nederlandse gevangenis. Kon je vroeger alleen naar de pastoor, de dominee of de rabbijn, tegenwoordig zijn er ook de orthodoxe priester, de humanistisch raadsman, de imam, de pandit en de boeddhistisch geestelijk verzorger.


Het is een wettelijk recht om tijdens detentie het eigen geloof vrij te beleven. Net als in de samenleving bestaan in de gevangenis verschillende geloofsrichtingen naast elkaar. Hoe werkt dat in de praktijk, wat doen geestelijk verzorgers en hoe is dit van waarde voor gedetineerden? In de expositie BEZIN. kijk je mee over de muur bij een bijzondere voorziening in de Nederlandse gevangenissen.


Fotograaf en filmmaker Ilvy Njiokiktjien geeft in deze expositie een bijzondere inkijk in het verborgen verhaal van de geestelijke verzorging tijdens detentie in gevangenis Esserheem.


Ilvy Njiokiktjien


Al bijna twintig jaar werkt Ilvy Njiokiktjien (NL, 1984) als documentairefotograaf en filmmaker. Ze heeft vele prijzen gewonnen, waaronder World Press Photo en Zilveren Camera. Haar werk verschijnt met regelmaat in internationale media als The New York Times, Der Spiegel en Stern. In 2017 is Ilvy Njiokiktjien toegetreden tot het internationale fotoagentschap VII.

Op maandag gesloten!


 

Terug