JB Meijers, Deltaboy

JB Meijers, Deltaboy

Do 16/01 - Tilburg

Theaters Tilburg

19:00 - 20:00


Het broeierige Zuiden van de Verenigde Staten. JB Meijers is op tour en ontmoet een bekende bluesmuzikant. “How is it possible that you play your music the way you do when you come all the way from Europe?” vraagt de artiest aan JB. “Ik speel gewoon wat in me opkomt”, antwoordt hij nonchalant, maar dat antwoord is niet genoeg. Niet voor JB, niet voor de bluesmuzikant.
“Where exactly are you from?” vraagt de bluesmuzikant na een tijdje aan JB.“Nou, dat is een beetje ingewikkeld” antwoordt hij, “Ik kom uit het Zuiden van Nederland; de Zeeuwse eilanden.”“That explains everything”, zegt de bluesmuzikant “you’re a Deltaboy, just like us!”

Hoe ver reiken de tentakels van deze oude muziekvorm in de hedendaagse muzikale vormen? Een vraag die JB zich sinds kort stelt. Een bluespurist is hij allerminst, maar de geest van mensen als Robert Johnson, Skip James, Blind Willie McTell, Muddy Waters en John Lee Hooker alsmede Duke Ellington, Count Basie en Charlie Christian is nooit ver weg in JB’s werk.

Gelardeerd met verhalen uit eigen ervaring gaat JB in deze voorstelling op onderzoek.

Terug