Paradijs aan het Einde

Paradijs aan het Einde

Ma 29/05 - Bergen

Duinvermaak

19:30 - 21:00


Een buitengewone Vondelbewerking in de duinen van Bergen, waar vijf paradijsbewoners in harmonieuze gelijkwaardigheid hun zanderige Hof van Eden onderhouden voor de volgende generaties. Totdat Eva de boom op haar pad vindt - je weet wel, die met die appel - dan wordt alles anders…


Wie die appel eet mag in zeven dagen de wereld opnieuw scheppen. Het startsein tot een wervelende concurrentiestrijd, en een vette inbreuk op het idyllische leven van de paradijsbewoners. Er ontspint zich een drama van Bijbelse proporties, waarin een gezamenlijke toekomst misschien wel net zo onmogelijk lijkt als terugkeren naar het paradijs van toen. Hoe zit het met die belofte van een maakbare toekomst? Herkennen we het paradijs wel als we er in zitten?


Met Paradijs aan het Einde keert Collectief BLAUWDRUK nog een laatste keer terug naar een onspeelbaar meesterwerk van Vondel, om er geen snipper van heel te laten. Het Bijbelse verhaal over goed en kwaad verwordt in de handen van BLAUWDRUK tot een vurige tragikomedie over zelfverrijking en altruïsme, over individualisme en collectivisme, over grenzeloze ambitie en gestrande groepsgevoelens.


Let op: deze voorstelling vindt plaats tussen 17 mei t/m 29 mei 2023 en tijden verschillen per voorstelling.


https://www.karavaan.nl/voorstellingen/vondelbewerking-blauwdruk/


Foto: Tibor Dieters

Terug