Capella Groningen: De zeven zonden

Capella Groningen: De zeven zonden

Za 17/06 - Noordbroek

Kerk van Noordbroek

20:00 - 01:00


Capella Groningen kondigt met trots haar zomerconcerten aan met muziek uit middeleeuwen en renaissance, gebaseerd op het thema van de zeven zonden. Dit thema, dat belangrijk was in de middeleeuwse gedachten, komt terug in de beeldende kunst, literatuur en muziek van die tijd. Wij hebben dit onderwerp gekozen om een muzikale brug te slaan naar de belevingswereld van lang geleden.


 


Ons koor neemt u mee op een reis door vier eeuwen met een selectie van prachtige muziek, waaronder werken van Hildegard von Bingen en de Codex Boranus, Ars nova componisten Vitry, Ockeghem en Machaut, chansons van Hesdin en Compère en motetten van Josquin en Clemens non papa. Vooral de middeleeuwse muziek staat bekend om haar grillige ritmes en samenklanken. In combinatie met de teksten en het thema zal zij zeker tot de verbeelding spreken.


 


Het concert belooft een vrolijke noot met een duister randje omdat sommige zonden, zoals wellust en gulzigheid, raken aan wereldse geneugten die in middeleeuwen en renaissance onverbloemd werden bezongen. Capella Groningen heeft daardoor een paar pikante liederen op het programma staan!


 


Het publiek kan zich laven aan eeuwenoude inzichten over goed en kwaad, en herkenning vinden in het algemeen menselijke van de eigen zwakheden. Capella Groningen nodigt u uit om te ontspannen en de muziek te beleven terwijl u wordt meegenomen op een betoverende reis door de geschiedenis.


 


Mis deze unieke ervaring niet! Koop nu uw kaartjes voor een onvergetelijk concert met Capella Groningen en beleef prachtige muziek uit middeleeuwen en renaissance.


 


Toegang: aan de zaal € 17,00 / bij reservering € 15,00 / tot 18 jaar en studenten (collegekaart) € 5,00  / jonger dan 12 jaar gratis


 


Kaartverkoop bij voorkeur op reservering en vooruitbetaling via reserveringen@capellagroningen.nl


 


Informatie over kaartverkoop en reservering: www.capellagroningen.nl


 

Terug