Villa Augustus 'Buiten de Perken'- 5 gratis waterconcerten

Villa Augustus 'Buiten de Perken'- 5 gratis waterconcerten

Za 17/06 - Dordrecht

Villa Augustus

13:00 - 15:30


VILLA AUGUSTUS ‘BUITEN DE PERKEN’


Keimpe de Jong speelt ‘Met Maten’ in de Dordtse havens


 


Op zaterdag 17 juni varen muziektheaterman Keimpe de Jong en zijn muzikale scheepsmaten op de boot van Villa Augustus door de Dordtse havens met hun speciaal voor deze gelegenheid samengestelde programma ‘WATERZOOI’. Villa Augustus trekt ‘buiten haar perken’ de stad in en nodigt iedereen uit naar bruggen en kades in de binnenstad van Dordrecht te komen voor vijf gratis verrassende waterconcerten vol matrozenpoëzie en zeemansblues.


 


Op verzoek van Villa Augustus heeft zanger, theatermaker en saxofonist Keimpe de Jong met zijn ‘Maten’ Ton van der Meer, Arno Bakker en Tim Kerssies de muzikale en theatrale handen ineengeslagen om in de Dordtse havens een gratis programma te brengen waar de haaien geen krab van lusten: WATERZOOI.


 


Het kwartet laat een greep horen uit de humoristische, poëtische, vinnige en tot weemoed en nadenken stemmende, Nederlandstalige liedteksten die De Jong in zijn vele decennia omspannende loopbaan componeerde, aangevuld met een aantal exclusief voor de gelegenheid geschreven Dordtse zeemansblues, levensliederen en schroeiende ballades. Een bezetting van mandoline, ukelele, accordeon, saxo- en sousafoon en de goed geoliede stembanden van de heren staan garant voor een aanstekelijk concert vanaf het water. En die muziek is het mooist als IEDEREEN meedoet!


 


De vaarroute leidt langs vijf prachtige locaties in de Dordtse havens, waar bij elke plek een nieuw concert met nieuwe liedjes te horen zal zijn. Om 13.00 uur is het eerste concert bij de Wijnbrug. Daarna vaart de boot verder om aan te leggen bij de Visbrug (13.30 uur), de Lombardbrug bij het Stadhuis (14.00 uur) en de Pottenkade (14.30 uur) voor het vervolg van de optredens. Het laatste concert is om 15.10 uur bij de Damiatebrug bij het Groothoofd.


 


Er is voor het publiek voldoende wandeltijd tussen de locaties. De vijf concerten vormen een verhaal, maar zijn ook los van elkaar te beluisteren.  Bij slecht weer wordt het programma verplaatst naar zaterdag 24 juni. Dat wordt dan op vrijdag 16 juni bekend gemaakt op de website en social media van Villa Augustus. Meer informatie is te vinden op www.villa-augustus.nl/programma

Terug