Surf Stories

Surf Stories

Ma 20/11 - Scheveningen

Muzee Scheveningen

10:00 - 17:00


Surf Stories


De surfcultuur op Scheveningen is onuitwisbaar aanwezig. Het hele jaar door fietsen surfers met hun board richting zee om golven te pakken. Weer of geen weer. Gaan wanneer ze staan! Waar komt deze passie vandaan? Is het een hobby, een levensstijl, een sport?


Muzee onderzoekt samen met pioniers van het eerste uur en volgende generaties de surfcultuur op Scheveningen. We richten ons hierbij – in eerste instantie- op de oorspronkelijke vorm, het golfsurfen. ‘Surf Stories’ geeft een inkijkje in het onderzoek. Luister naar de gesprekken achter de schermen en ontdek welke voorwerpen de verhalen over het surfen op Scheveningen vertellen. Bijzonder is dat Muzee ook een schenking heeft mogen ontvangen: Het betreft een zelfgemaakt surfboard uit de jaren ‘70 van Jaap van der Toorn, een pionier uit de Scheveningse surfgemeenschap.


Schevenings erfgoed
Muzee is het museum, van, voor en door Scheveningen. De wortels van de collectie liggen in het vissersdorp met al haar traditionele gebruiken en ambachten. Maar Scheveningen is natuurlijk meer dan dat. Scheveningen is ook een toonaangevende badplaats en een hotspot voor surfers en andere watersporters. Deze watersporters zijn niet meer weg te denken uit het Scheveningse strand- en straatbeeld, een moderne geschiedenis die we ook graag tonen. De komende jaren breidt Muzee de collectiepresentatie uit met de surfcultuur. Met ‘Surf Stories’ tonen we in een tijdelijke presentatie de uitkomsten van de eerste gesprekken met de Scheveningse surfgemeenschap.


 

Terug