Ontdek het verhaal van Hoorn

Ontdek het verhaal van Hoorn

Di 11/06 - Hoorn

Westfries Museum

10:00 - 17:00


Beleef de multimediashow ‘Ontdek het verhaal van Hoorn’ in de tijdelijke museumlocatie van het Westfries Museum: de Statenpoort aan de Nieuwstraat in Hoorn. Loop daarna met bijbehorende podwalk of wandelgids door de monumentale rijkdom van de stad en stap zelf in de veelbewogen geschiedenis van Hoorn. Meer informatie en tickets via ontdekhetverhaalvanhoorn.nl.


Water. Hoorn is er altijd mee verbonden geweest, in goede en in slechte tijden. Eeuwenlang is er op gevist, gevaren en gevochten. Handel en scheepvaart maakten Hoorn in de 17e eeuw tot een wereldstad. Maar de voorspoed had een rauwe rand, want velen betaalden er een hoge prijs voor. Ook al zijn het lang vervlogen tijden, de verhalen over Hoorn en het water hebben niets aan kracht verloren. Het rijke verleden is de stad nog altijd aan te zien.


Bezoekadres
Statenpoort
Nieuwstraat 23
1621 EA Hoorn


Openingstijden
Mei t/m oktober:
Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.00 uur
November t/m april:
Woensdag t/m zondag van 11.00 tot 15.00 uur


De Statenpoort is grotendeels rolstoeltoegankelijk. We assisteren je graag met de drempel aan de straatkant (12 cm). Lees meer over de toegankelijkheid op onze website: ontdekhetverhaalvanhoorn.nl.


Ontdek het verhaal van Hoorn is mede mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij.


 

Terug