Sad Iron - Vortex - Burning

Sad Iron - Vortex - Burning

Vr 31/01 - Hoorn

Manifesto

20:00 - 00:00


De Hoornse band Sad Iron viert in 2020 haar 40 jarig jubileum met het uitbrengen van een nieuwe plaat: “Chapter II: The Deal”. Deze zal, samen met optredens van de bands Vortex en Burning, op 31 januari (alsnog)gepresenteerd worden in Manifesto te Hoorn.

De band Sad Iron werd in 1979 opgericht door gitarist Bernard Rive en is nog steeds actief op de Nederlandse podia. Sad Iron is één van de eerste, zoniet de eerste, speed metal band in Nederland en wordt wel vergeleken met bands als Raven en Exciter. De band heeft hierdoor aan de wieg gestaan van de New Wave of Dutch Heavy Metal!

Eind 2018 is Sad Iron de studio in gegaan om het nieuwe album Chapter II: The Deal op te nemen.
Een nieuw hoofdstuk in het bestaan van de band!
Het album is inmiddels wereldwijd uitgebracht door Wormhole Death records. Hellion Records heeft een licentie-overeenkomst getekend voor de distributie in Zuid Amerika. Medio oktober 2019 is de cd ook in Japan uitgebracht.
De nummers hebben de vertrouwde Sad Iron sound in een modern jasje. Hierdoor staan de nummers als een huis. Dat vinden ook de recensenten van o.a. Aardschok (“Sad Iron is terug en hoe!” 8/10 punten), Holland Heavy Metal (9/10), Lords of Metal (8,5/10), Zware Metalen (8/10).

Nu, in 2020, viert de band het 40 jarig bestaan! Dit vieren we met de release van het nieuwe album en de bijbehorende jubileumshow!. Check de agenda voor optredens en kom ons zien! We beloven je dat je met kramp in je nek naar huis gaat! Tot snel!

Huidige bezetting:
Marcel Paardekooper: Vocals
Bernard Rive: Lead Guitar,
Björn Hylkema : Bass
Cor Bolt: Drums


De bands Vortex en Burning zullen eveneens acte de presence geven die avond.

Burning
Opgericht in 2013 speelt Burning metal met een knipoog naar de jaren 80. Het debuut van Burning, het album Nightmares verscheen in 2016 op de platenmarkt en verkocht ruim 1000 exemplaren waarbij de video van de single “Something Is Lurking In The Dark” meer dan 220.000 views kreeg op YouTube!
In 2018 kwam de band met hun EP “P.I.D. Files” over het wel of niet overleden zijn van Paul McCartney. Deze EP is inmiddels nagenoeg uitverkocht.
Ben je fan van Black Sabbath en / of Iron Maiden? Dan is Burning zeker jouw ding en mag je deze band deze avond zeker niet missen!

Vortex
Deze band uit Groningen werd in 1979 door gitarist Martjo Brongers opgericht. Ook zij vieren dit jaar dus hun 40-jarig jubileum! Vortex heeft in die periode een tiental cd’s uitgebracht die bol staan van de beukende drums en gitaargeweld. De meeste van deze cd’s zijn inmiddels collectors items. Vortex staat bekend om het altijd aanwezige enthousiasme en dankzij de strakke shows stonden zij eerder op Headbangers Open Air, Keep It True, Steel Meets Steel en diverse andere internationale festivals. Kortom: Heavy Metal op z’n best!

De aanvang is om 20.30 uur, deur open om 20.00 uur.
Entree: € 8 (ex fee 1,50 per bestelling) vvk/deur € 10
Voor meer info:
www.manifesto-hoorn.nl
www.sadironmetal.com

Terug