Strijkorkest Ciconia Consort presenteert 'Der blaue Engel' - muziek uit Berlijn en Parijs in het interbellum

Strijkorkest Ciconia Consort presenteert 'Der blaue Engel' - muziek uit Berlijn en Parijs in het interbellum

Di 18/02 - Nijmegen

Concertgebouw de Vereeniging

20:15 - 22:15



Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren


Maria Pedano, zang


Anuscha Pedano, altviool


 


 


Der blaue Engel: klassieke muziek, variété en theater uit de ‘roaring twenties’
Het briljante jonge strijkorkest Ciconia Consort, geleid door dirigent Dick van Gasteren, presenteert een fascinerend programma over het muziekleven tijdens de ‘roaring twenties’, zoals we de jaren '20 van de vorige eeuw ook wel noemen. In deze periode kende het uitgaansleven in de culturele hoofdsteden Berlijn en Parijs een periode van ongekende bloei.. Het is een tijd van vernieuwing, politieke satire en humoristische maatschappijkritiek. Het theaterleven en de wereld van de klassieke muziek bevinden zich in een uitgesproken experimentele fase. Zo ontwikkelt schrijver Bertolt Brecht in Berlijn vernieuwende epische theatervormen. In de Parijse muziekwereld ontstaat in de jaren '20 de Groupe des Six, een gedreven groepje componisten met onder andere Francis Poulenc en Darius Milhaud. De muziek die zij schrijven kenmerkt zich met name door eenvoud en speelsheid. De invloed van populaire muziek, zoals Amerikaanse jazz en variété, zijn in hun werken duidelijk herkenbaar.


uitzonderlijke talenten


De solisten in het programma Der blaue Engel, Maria en Anuschka Pedano, zijn uitzonderlijke jonge talenten! Ze bewegen zich zowel op het terrein van de klassieke muziek, als in lichte genre. Zangeres Maria, een meesterlijke vertolker van het Franse chanson, waagt zich nu ook aan de Duitse liederen van Kurt Weill. Haar zuster, altvioliste Anuschka, soleert in de Trauermusik van de Duitse componist Paul Hindemith.


veel lovende recensies


Het jonge Haagse strijkorkest Ciconia Consort biedt verrassende programma’s van hoge kwaliteit! De concerten spelen vaak in op maatschappelijk actuele thema’s en worden dikwijls gecombineerd met theater, literatuur en wetenschap. Voor zijn debuut-CD 'French Music for String Orchestra' (december 2018) ontving het ensemble veel lovende recensies in binnen- en buitenland.


Kijk voor meer informatie op www.ciconiaconsort.nl


 


programma
Charles Koechlin - Sur les flots lointains, opus 130


Kurt Weill - 'Je ne t'aime pas' en 'Die Morität von Mackie Messer' (uit: Dreigrochenoper)
Ernst Křenek - Fünf kurze Stücke fur Streicher, opus 116
Paul Hindemith – Trauermusik, voor altviool en strijkorkest


Darius Milhaud - Kammersymfonie no. 4, opus 74
Erich Korngold – Marietta’s Lied, uit: Die tote Stadt; drie delen uit: Symphonische Serenade, opus 39


 


 


kaartverkoop


volwassenen: €25


CJP: €15


tot 12 jaar: €5.


bestellen via www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

Terug