Nieuwe Vrijheidsbeelden

Nieuwe Vrijheidsbeelden

Ma 12/02 - Alkmaar

Stedelijk Museum Alkmaar

11:00 - 17:00


Stedelijk Museum Alkmaar viert 450 jaar Alkmaar Ontzet met nieuwe kunst. Het museum heeft drie kunstenaars de opdracht gegeven om een kunstwerk te maken dat een hedendaagse invulling geeft aan het begrip vrijheid. De drie nieuwe werken nodigen bezoekers uit om in gesprek te gaan met elkaar over wat vrijheid voor hen betekent.


Vrijheid speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Alkmaar. In de vaste presentatie van Stedelijk Museum Alkmaar is goed te zien hoe het thema door de eeuwen heen op verschillende manieren is uitgebeeld. In een tijd waarin verschillende vrijheden onder druk staan, heeft het museum kunstenaars opgeroepen om de bestaande beeldtraditie uit te breiden.

Na een selectie uit 143 inzendingen en een publieksstemming hebben Sina Dyks, Gabriel Lester en Marinke van Zandwijk de opdracht gekregen om een kunstwerk te maken dat een hedendaagse invulling geeft aan het begrip vrijheid. De drie nieuwe vrijheidsbeelden worden gerealiseerd met inbreng van inwoners van Alkmaar. De werken nodigen bezoekers uit om met elkaar in gesprek te gaan over wat vrijheid voor hen betekent.

De publieksopening van Nieuwe Vrijheidsbeelden is tijdens
Museumnacht Alkmaar, de nacht waarop het museum haar deuren opent en een mix van muziek, kunst en performance art aanbiedt. Kaarten zijn te koop via
museumnacht-alkmaar.nl. 


 

Terug