Glauque | Poppodium Volt Sittard-Geleen

Glauque | Poppodium Volt Sittard-Geleen

Za 18/05 - Sittard

Poppodium Volt

20:30 - 22:00


De stad Namen, bekend om haar rust en haar "Belgische" jovialiteit, is het speelterrein van één van de meest intrigerende groepen van het moment. Het territorium van Glauque wordt afgebakend op de kaart van de hedendaagse muziek door haar sterke identiteit. De band staat open voor elektronische experimenten, wijzigt het DNA van de hiphop en laat de codes van het Franse chanson ontploffen. 


De vijf jongens, die aan het hoofd staan van hun eigen label Ecluse, bevrijden zich van de codes om de waarden van een andere, echt radicale, esthetiek te verdedigen. In lijn met haar standpunten en overtuigd van de degelijkheid van haar aanpak, steunt de groep op vakmanschap, individuele vaardigheden en een onfeilbare teamgeest. Die totaal controle over de productie wordt vandaag werkelijkheid door penseelstreken op de hoes van een eerste E.P, wars van enige toegeving. Het object, 'Glauque' genaamd, beschrijft in vijf essentiële stukken de ontstaansgeschiedenis van het project.


Bij Glauque is het creatieve proces hyperinstinctief. Ze hebben allen een eigen gevoeligheid, invloed en esthetiek. Deze continue stroom van nieuwe ideeën schetst de contouren van een vrije, hybride en totaal ongecompliceerde muziek. Als off-road groep en off-categorie collectief beweegt Glauque zich tussen algoritmen en news feeds om haar eigen waarheden te bepalen. De band speelt, geworteld in het hart van een hyper verbonden samenleving, op de dubbele betekenis van haar naam. Het universum van Glauque is gebaseerd op opvallende contrasten : de levendige kleur van het zeewater en de eindeloze wanhoop. Zo kristalliseert de groep in haar muziek de paradoxen van de tijd. Op het kruispunt van technologische vooruitgang, ecologische uitdagingen en een bedreigde mensheid, is de wereld van het fake news niet per se de wereld die we zien. Net als bij George Orwell of Philip K. Dick heeft Glauque's realiteit te maken met dystopie en sciencefictionverhalen. 


Alvorens een volgend hoofdstuk aan te vatten, zet Glauque de toon voor het verhaal. Naast de euforie en het boeiende begin, houdt deze eerste opname vooral de belofte in van een toekomst zonder dode tijd.

Terug