Schier Oneindig Wad

Schier Oneindig Wad

Wo 29/05 - Lauwersoog

Eilandhopper

09:30 - 19:00


Stap aan boord van de klipper Willem Jacob en maak je klaar voor de oversteek naar Schiermonnikoog. In samenwerking met het WEC, het (in aanbouw zijnde) Wadden Experience Center op Lauwersoog en de Waddenvereniging bieden we een onvergetelijk avontuur op het Wad.


Op woensdag 29 mei verwelkomen we onze gasten om 09:30 uur voor een dag vol ontdekkingen. Het thema van deze tocht is de vorming van het Waddenlandschap, van het ontstaan tot toekomst. Een gids van de Waddenvereniging vertelt meer over het belang van de Wadden als onmisbare bron voor het leven op aarde. Aan de hand van kaarten worden prielen, geulen en zandplaten zichtbaar, alsmede lang geleden ‘verdronken’ land.


We zeilen richting de jachthaven van Schiermonnikoog waar fietsen gereed staan voor een rondtocht door Nationaal Park Schiermonnikoog. Al fietsend vertelt de gids over het ontstaan van het eiland en licht het behoud en beheer van de unieke natuur van het eiland toe. Zo is de Westerplas vogelparadijs voor trekvogels die jaarlijks tweemaal komen bijtanken en bijvoeren voor hun trek van zuid naar noord en andersom.


Om 17.00 uur worden de gasten opgepikt op de veerdam en zeilen we terug naar Lauwersoog, waar we om 19.00 uur aankomen. Op de terugreis wordt een heerlijk diner geserveerd, met gerechten geïnspireerd óp en afkomstig uit het Waddengebied.
Deze unieke zeiltocht is perfect voor liefhebbers van bijzondere natuur en op zoek zijn naar ‘schier oneindig’ avontuur.


Kosten: € 157,- pp kinderen t/m 12 jaar € 117,- pk
Inclusief: lunch, diner, fiets

Terug