Gezonde Getijden, droogvallen op het Wad

Gezonde Getijden, droogvallen op het Wad

Di 18/06 - Lauwersoog

Zeilklipper Willem Jacob

10:00 - 19:00


Welkom aan boord van de Willem Jacob voor een unieke droogvaltocht op het Wad, in samenwerking met het WEC -Wadden Experience Centrum en de Waddenvereniging. Op onze tocht “Gezonde Getijden, droogvallen op een afval-vrij Wad” staat de gezondheid van de flora en fauna van de Waddenzee centraal.


Vanaf 10.00 uur wordt u op dinsdag 18 juni verwelkomt door  de bemanning van de Willem Jacob, het WEC en de gids van de Waddenverniging in Lauwersoog. Na een introductie worden de zeilen gehesen en en is het tijd om te genieten van zon, wind en water. Onze fantastische kok bereidt een heerlijke lunch van wadden-en streekgebonden producten aan boord, zodat we vol energie aan onze reis kunnen beginnen. Rond 13.00 uur lopen we aan de grond en geeft de Waddengids ons een boeiende uitleg over het Wad en zijn bewoners.


Daarna verkennen we de zeebodem van dichtbij, waarbij de gids ons alles vertelt over de unieke ecosystemen van het Wad. Omstreeks 16.00 uur keren we terug aan boord, vol verhalen en ervaringen. Vervolgens zeilen we om circa 17.30 uur terug naar Lauwersoog, terwijl we onderweg genieten van een heerlijk Wadden diner.


Deze bijzondere ervaring is perfect voor avontuurlijke geesten die willen leren over en bijdragen aan de gezondheid van het Wad. Kom aan boord en laat je betoveren door de pracht van de Waddenzee tijdens onze “Gezonde Getijden” tocht.


Kosten: € 157,- pp kinderen t/m 12 jaar € 113,- pk
Inclusief: lunch, diner.

Terug