Archeologiemuseum Huis van Hilde

Archeologiemuseum Huis van Hilde

(5.0/2)

Westerplein 6
1901 NA Castricum
Museum

Archeologiemuseum Huis van Hilde is gevestigd in Castricum, in de provincie Noord-Holland. Het museum is vernoemd naar de archeologe Hilde vanuit de legende van de Vikingen, die in Castricum zou hebben gewoond. Het museum is geopend in 2015 en biedt een uniek inzicht in de archeologische geschiedenis van de regio.
In het museum staan de archeologische vondsten uit Noord-Holland centraal. Bezoekers kunnen hier onder andere grafheuvels en skeletten uit de prehistorie bewonderen, maar ook Romeinse artefacten en middeleeuwse voorwerpen bekijken. Naast de vaste tentoonstellingen organiseert het museum ook wisselende exposities en educatieve programma's voor jong en oud.
Het Huis van Hilde is niet alleen een plek om meer te leren over de geschiedenis van de regio, maar ook om zelf aan de slag te gaan met archeologie. Zo kunnen bezoekers deelnemen aan workshops en cursussen, waarbij ze bijvoorbeeld leren hoe ze zelf archeologische vondsten kunnen determineren en restaureren.
Al met al is het Archeologiemuseum Huis van Hilde een fascinerende en leerzame bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Noord-Holland en archeologie in het algemeen.

Uitagenda van Castricum: Archeologiemuseum Huis van Hilde, Westerplein 6, 1901 NA Castricum - Evenementen, musea, hotels, uittips, uitgaan, cafés, restaurants en theaters van Castricum.
Uitagenda van Archeologiemuseum Huis van Hilde