Café 't Nonnetje

Café 't Nonnetje

(5.0/7)

Groenmarkt 5
3811 CP Amersfoort
Café


Café ’t Nonnetje: Eten, drinken en meer ...


In de schaduw van de prachtige Sint Joriskerk staat het fantastische café ’t Nonnetje. Het is ruim gevestigd in drie statige panden in het centrum van Amersfoort, aan het bekende plein de Groenmarkt. In eerste instantie was het restaurant, met als koosnaam De Pastoor, nog apart. Maar in 2004 is het geheel samengevoegd en onder de naam ’t Nonnetje Drinken en Eten doorgegaan.

Prachtige inrichting


Café ’t Nonnetje ligt midden in de legendarische stad Amersfoort, centraal in Nederland en is goed te bereiken met de fiets, auto en openbaar vervoer. Het is zeer sfeervol ingericht in een uitgekiende barokstijl, kleurige tafels, vele lampen en kroonluchters en de prachtige heiligenbeelden.

Live Muziek


De uitagenda van Amersfoort laat zien dat er veel live muziek is in ‘t Nonnetje. Sowieso vanaf 21.30 uur op donderdagavond en vanaf 16.00 uur op zondagmiddag. Een solo artiest, meestal een singersongwriter, wordt afgewisseld door een complete band. Zowel nationaal als internationaal.

Pub Quiz


Een vast terugkerend gebeuren in de Pub Quiz in café ’t Nonnetje. Iedere tweede woensdag van de maand begint om 20.30 uur deze supergezellige quiz. De inloop is vanaf 20.00 uur en je kan je op de quizdag zelf opgeven. Vooraf kan je natuurlijk ook alvast een hapje doen in het café.

De Nonnetjesrit


Je kunt het zien als de openings- en sluitingsrit van de motorrijder in Amersfoort en omgeving. In het voorjaar, op de dag wanneer de klok een uur vooruit gaat en in het najaar, wanneer de klok een uur achteruit gaat, staat de Nonnetjesrit op de kalender. Zondagmorgen wordt er dan verzameld op de Groenmarkt voor een geweldige motorrit. Aan het einde van de middag wordt er bij Café ’t Nonnetje afgesloten met een drankje en hapje. Aan de rit zitten deelnemerskosten verbonden, de opbrengst gaat iedere keer naar een van te voren uitgekozen goed doel.

 

Cafes in Amersfoort: Café 't Nonnetje, Groenmarkt 5, 3811 CP Amersfoort - Evenementen, uitladder, uitgids, uittips, uitgaan, cafés, restaurants en theaters van Amersfoort.

Uitagenda van Café 't Nonnetje