Café Trianon

Café Trianon

(5.0/2)

Berg en Dalseweg 33
6522 BA Nijmegen
Cafes


Café Trianon: een café in Nijmegen met een rijke historie


Het Café Trianon, eerder bekend als Café Cornelissen en Café Buitenhof, bevindt zich in een gebouw dat in 1910 gebouwd is. Het werd in opdracht van de Phoenixbrouwerij (Amersfoort) gebouwd en heeft vele invloeden uit de Art-Nouveau. Het grondplan van het pand is in de vorm van een parallellogram. De wit gepleisterde voorgevel is symmetrisch ingedeeld met een grijs geschilderde plint en sierbanden. Deur en vensters hebben een bovenlicht met glas in lood. Wat ook grotendeels bewaard is gebleven is het interieur. Mooi pleisterwerk, mooie houten paneellambrizering en prachtige ornamenten.

Livemuziek in Trianon


Op de uitagenda van Nijmegen kom je de naam Trianon wekelijks tegen. Op meerdere avonden in de week is de bühne van het café voorzien van een prima band. Het muziekaanbod is gevarieerd, van jazz tot een tribute-band. De muzikanten komen uit alle windstreken. Niet alleen uit Nederland, maar uit bijvoorbeeld Engeland, Verenigde Staten en Griekenland.

Lunch


Regelmatig wordt de lunchkaart vervangen, aangepast aan het seizoen en bestaat uit broodjes, huisgemaakte soepen, tosti’s en salades. Van maandag tot en met vrijdag is Trianon van 11.30 tot 14.30 uur geopend voor lunch. In het weekend van 13.00 tot 16.00 uur.

Diner


De keuken laat zich het beste omschrijven als ongecompliceerd, smaakvol en kent diverse wereld invloeden. Op de compacte kaart is voor ieder wat wils te vinden. Van de befaamde saté van de haas tot en met een kaasfondue in de winterperiode.

Borrelen en Feesten in Nijmegen


Café Trianon heeft twee zalen die uitermate geschikt zijn voor feesten, borrels en partijen. De zogenaamde tussenzaal heeft een ruimte voor maximaal 50 personen is daardoor is prima geschikt voor een groepslunch, buffet of groepsdiner.

Maximaal 170 personen kunnen plaats nemen in de grote zaal, die is voorzien van diverse faciliteiten. De zaal heeft een eigen bar, podium, beamer, geluidsinstallatie en toiletgroep. Informeer eens naar de mogelijkheden.

Cafes in Nijmegen: Café Trianon, Berg en Dalseweg 33, 6522 BA Nijmegen - Evenementen, uitladder, uitgids, uittips, uitgaan, cafés, restaurants en theaters van Nijmegen.

Uitagenda van Café Trianon