DeLaMar Theater

DeLaMar Theater

(5.0/8)

Marnixstraat 402
1017 PL Amsterdam
Theater


Amsterdam - DeLaMar Theater


Het DeLaMar Theater heeft een theatergeschiedenis die tot de verbeelding spreekt. Grote namen als Wim Kan, Wim Sonneveld en Freek de Jonge traden op in het vroegere Nieuwe de la Mar Theater aan het Leidseplein. Sinds november 2010 is het theater na een ingrijpende renovatie opnieuw geopend en kan het publiek weer genieten van mooie musicals en toneel- en cabaretvoorstellingen. DeLaMar Theater heeft een rijke geschiedenis.
DeLaMar Theater is een initiatief van de VandenEnde Foundation. Bij de lancering van de VandenEnde Foundation in 2001, presenteerden Joop en Janine van den Ende hun langetermijnvisie op de Foundation. Het stond hen duidelijk voor ogen dat hun Foundation ooit een eigen, fysieke plek zou moeten hebben die recht zou doen aan de doelstellingen: de ontwikkeling van jong talent, cultureel ondernemerschap en cultuureducatie. Toen op 28 november 2010 het DeLaMar Theater zijn deuren opende voor het publiek werd na bijna tien jaar de oorspronkelijke visie verwezenlijkt met een eigen theater. Een cultuurhuis waarin het aanbod van hoogwaardig en aantrekkelijk theater samenvalt met het stimuleren van talent en cultureel ondernemerschap.
In het DeLaMar Theater bevindt zich het sfeervolle Grand Café waar u uw theateravond smakelijk kunt starten of afsluiten. Chef-kok Peter de Vries en souschef Wijnand van Zanten hebben verrassende gerechten bedacht en verfijnde smaken toegevoegd aan succesvolle Grand Café-klassiekers. Naast de reguliere menukaart biedt het speciale menu de mogelijkheid om voor seizoensgebonden gerechten te kiezen. Bent u nieuwsgierig geworden? Het DeLaMar Theater ziet er naar uit u binnenkort te mogen verwelkomen!

Uitagenda van Amsterdam: DeLaMar Theater, Marnixstraat 402, 1017 PL Amsterdam – Evenementen, uitladder, uitgids, uittips, uitgaan, cafés, restaurants  en theaters van Amsterdam.

Uitagenda van DeLaMar Theater

Oxytocin van Isabelle Beernaert

Do 26/01 - Amsterdam

DeLaMar Theater

David Sedaris

Di 27/06 - Amsterdam

DeLaMar Theater