IJver Amsterdam

IJver Amsterdam

(5.0/7)

Scheepsbouwkade 72
1033 WM Amsterdam
Restaurant


Eigenzinnige gerechten
De menukaart van IJver is een frisse mix van de Nederlands en de Franse keuken, samengesteld door chefkok en culinair adviseur Herman Klukkert. Hij gebruikt ingrediënten van Hollandse bodem, met een knipoog naar het eigenzinnige van Amsterdam. Bier is daarbij een belangrijk product, in de bar én in de keuken. Denk daarbij aan een haantje gestoofd in Weizenbier, een frisse, hoppige dressing van IPA met jonge peulvruchten en een slush puppy van kriekenbier.


Borrelhappen
Naast koken op de houtskoolgril, onderscheidt IJver zich met bijzondere borrelhappen: van authentieke curry worst tot jerk chicken, van huisgemaakte piccalilly met oude kaas tot aan charcuterie van Hollandse bodem. Daarnaast heeft IJver een selectie ingelegde, ingemaakte en geconserveerde groenten en fruit. Niet alleen om de Amsterdamse traditie van inleggen hoog te houden, maar ook om optimaal gebruik te maken van wat het seizoen te bieden heeft.


Bier en wijn
IJver heeft 34 tappunten, serveert biercocktails en heeft zo'n honderd verschillende bieren op fles. Ook de wijnliefhebber komt aan zijn trekken met een assortiment wijnen van een lokale wijnleverancier.

Restaurants in Amsterdam: IJver Amsterdam, Scheepsbouwkade 72, 1033 WM Amsterdam - Evenementen, uitladder, uitgids, uittips, uitgaan, cafés, restaurants en theaters Amsterdam.

Uitagenda van IJver Amsterdam