Mauritshuis

Mauritshuis

(4.5/2)

Plein 29
2511 CS Den Haag
Museum

Het Mauritshuis is een van de beroemdste musea in Nederland en is gelegen in het hart van Den Haag, vlakbij het Binnenhof. Het museum is gehuisvest in een prachtig zeventiende-eeuws pand dat oorspronkelijk werd gebouwd als het woonhuis van graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen.
Het Mauritshuis is vooral bekend om zijn indrukwekkende collectie van Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Hier vindt u meesterwerken van beroemde kunstenaars zoals Johannes Vermeer, Rembrandt van Rijn, Jan Steen, en Frans Hals. Het museum heeft ook een uitgebreide verzameling van schilderijen uit de zestiende en zeventiende eeuw uit andere Europese landen, waaronder Italië en Spanje.
Het Mauritshuis is een geliefde bestemming voor kunstliefhebbers van over de hele wereld en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Naast de permanente collectie organiseert het museum ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen en evenementen, waardoor er altijd iets nieuws te zien en te ontdekken valt.

Uitagenda van Den Haag: Mauritshuis, Plein 29, 2511 CS Den Haag - Evenementen, uitagenda, uitgaan, musea, café, restaurants en theater van Den Haag.
Uitagenda van Mauritshuis