Meervaart

Meervaart

(4.8/8)

Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
Theater


Amsterdam - Theater De Meervaart


De Meervaart wil alle bewoners van Nieuw-West aandeelhouder maken in haar activiteiten. Podiumkunsten zien wij als een belangrijke waarde in het persoonlijke leven en het maatschappelijke verkeer. Theater biedt een veelheid aan perspectieven en toont de diverse manieren waarop iemand zich kan verhouden tot de wereld om zich heen. Het verrijkt de zintuiglijke en intellectuele ervaring omdat naast aandacht voor de feitelijke werkelijkheid ook ruimte wordt gegeven aan dromen, angsten, verlangens en verbeelding. Door in te zetten op cultuurparticipatie, cultuureducatie en presentatie van de podiumkunsten faciliteren wij culturele kennismaking, discussie en reflectie. De Meervaart wil het huis van Nieuw-West zijn waar onderling respect, nieuwsgierigheid en het slechten van culturele drempels centraal staat. Als culturele instelling dragen we actief bij aan de ontwikkeling van de culturele ambitie van bewoners, betrokken burgerschap en een rijke leefomgeving. Naast voorstellingen programmeert de Meervaart ook talentontwikkelingsactiviteiten voor kinderen en jongeren onder de noemer Meervaart Studio. Bij onze Jeugdtheaterschool 4West kunnen kinderen vanaf vier jaar deelnemen aan creatieve cursussen zoals de dansspeelgroep, theaterspeelgroep, streetdance, klassiek ballet en (muziek)theater. Jongeren vanaf veertien jaar kunnen aan de slag bij Studio West, de creatieve werkplaats voor het talent van morgen. Bij Kunstbende Amsterdam strijden kunstenaars in de dop in de Meervaart om een plek in de landelijke Kunstbende finale. Voor wie kennis wil maken met kunst en cultuur in de eigen buurt, organiseert Meervaart Studio op drie locaties in Nieuw-West een toegankelijk workshopaanbod onder de naam Express Your Best. Ook scholen kunnen bij ons terecht voor voorstellingsbezoek en workshops. Met al deze activiteiten geeft Meervaart Studio jaarlijks zo’n 5.000 kinderen en jongeren uit Amsterdam de kans om hun creatieve talent te ontdekken en te verdiepen.
De Meervaart biedt ruimte voor congressen, evenementen, bedrijfsfeesten, presentaties en vergaderingen van 12 tot 800 personen. Interesse? Vraag dan de uitgebreide informatiemap aan bij de afdeling Congres & Event of via sales@meervaart.nl. De Meervaart is aangesloten bij de VNC (Vereniging Nederlandse Congresbelangen), Erkende congreslocatie (4-hamer locatie) en Amsterdam Marketing.

Theaters in Amsterdam: Theater De Meervaart, Meer en vaart 300, 1068 LE Amsterdam – Evenementen, uitladder, uitgids, uittips, uitgaan, cafés, restaurants  en theaters van Amsterdam.

Uitagenda van Meervaart

Quake

Za 25/02 - Amsterdam

Meervaart