Museum Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee

(5.0/2)

Harteveltstraat 1
2586 EL Den Haag
Museum


Museum Beelden aan Zee is een museum gelegen in Den Haag, Nederland, gewijd aan hedendaagse internationale beeldhouwkunst. Het werd opgericht in 1994 door Theo en Lida Scholten, die gepassioneerde verzamelaars waren van beeldhouwkunst. 
De collectie van het museum omvat meer dan 1000 beeldhouwwerken van over de hele wereld, variërend van klassiek tot modern en hedendaags. De werken die tentoongesteld worden, zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder brons, steen, hout en glas. 
Een van de hoogtepunten van het museum is de beeldentuin, die werken bevat van kunstenaars als Rodin, Zadkine en Moore. Het museum heeft ook een programma van tijdelijke tentoonstellingen, waarbij zowel gevestigde als opkomende beeldhouwers worden gepresenteerd. 
Naast de tentoonstellingen biedt Museum Beelden aan Zee ook educatieve programma's en workshops aan voor zowel kinderen als volwassenen. Het museum is gelegen op de duinen van Scheveningen, wat een unieke setting biedt voor bezoekers om de wereld van de beeldhouwkunst te verkennen.

Uitagenda van Den Haag: Museum Beelden aan Zee, Harteveltstraat 1, 2586 EL Den Haag - Evenementen, uitagenda, uitgaan, musea, café, restaurants en theater van Den Haag.

Uitagenda van Museum Beelden aan Zee