Museum van Bommel van Dam

Museum van Bommel van Dam

(5.0/2)

Keulsepoort 1
5911 BX Venlo
Museum

Het Museum van Bommel van Dam is gevestigd in het centrum van Venlo en is een must-see voor kunstliefhebbers die de regio bezoeken. Het museum is genoemd naar de kunstenaar Frans van Bommel van Dam, die in de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw bekendheid verwierf met zijn abstract-expressionistische schilderijen. Het museum herbergt een grote collectie moderne en hedendaagse kunstwerken, waaronder veel werken van lokale kunstenaars uit Limburg en Brabant.
Het gebouw zelf is ook de moeite waard om te bekijken, met zijn moderne architectuur en opvallende glazen gevel. Het museum organiseert regelmatig tentoonstellingen en evenementen die de bezoekers uitnodigen om deel te nemen aan de kunstbeleving. Zo worden er bijvoorbeeld workshops en rondleidingen georganiseerd voor kinderen en volwassenen.
Kortom, het Museum van Bommel van Dam is een prachtige plek om kunst te ontdekken en te ervaren. Of je nu een doorgewinterde kunstkenner bent of gewoon op zoek bent naar een cultureel uitje in Venlo, het museum is zeker een bezoekje waard.

Uitagenda van Venlo: Museum van Bommel van Dam, Keulsepoort 1, 5911 BX Venlo - Evenementen, hotels, musea, uittips, uitgaan, cafés, restaurants en theaters van Venlo.
Uitagenda van Museum van Bommel van Dam