Recycle Lounge Gallery Club

Recycle Lounge Gallery Club

(5.0/8)

Zuiderzeeweg 28
1095 KJ Amsterdam
Club / Discotheek


In 2008 kreeg Jan ‘Fab’ Nagtegaal het beheer over een voormalig asielzoekerscentrum, nu studentensociëteit, aan de Zuiderzeeweg. Op het pand was groot het nummer 44 te lezen. Hij gaf de locatie de naam Recycle Lounge Gallery Club 44, ook wel RLGC44. Jan had een plek voor ogen waar gelijkgestemde mensen, creatievelingen en vrije geesten, bij elkaar kwamen en elkaar versterkten. En dat is hem gelukt. Helaas is Jan ‘Fab’ in 2017 onverwachts overleden. De RLGC blijft echter voortbestaan zoals deze grondlegger het bedoeld heeft. Het werkelijke huisnummer bleek achteraf trouwens 28 te zijn. Vandaag de dag is de naam dan ook kort en krachtig RLGC.

Recycle Lounge Gallery Club? RLGC? Lastig te onthouden, denk je misschien. Maar dat valt eigenlijk wel mee, want de naam vertelt je precies wat hier allemaal gebeurt.

(Bijna) alles in de RLGC is gemaakt van gerecyclede materialen, in de zomer kun je lekker komen loungen, af en toe zijn er kunstexposities in galeriestijl en onze voornaamste bezigheid: een house-georiënteerde club. Vandaar de RLGC. Klinkt best lekker toch? Deze bijzondere plek is tegenwoordig trouwens ook nog een officiële trouwlocatie van de gemeente Amsterdam. Eigenlijk zou het dus zelfs RLGCT moeten zijn, maar dan zou het pas echt ingewikkeld worden.

RLGC is een tijd lang het best bewaarde geheim van Amsterdam geweest, underground met een uitzonderlijk publiek. Het woord “publiek” doet onze bezoekers eigenlijk te kort. De RLGC heeft een “open-minded-laid-back” sfeer en trekt dito gasten aan. Precies zoals Jan het voor zich zag. “Bij de RLGC is het thuiskomen”, is een compliment dat vaak wordt gegeven. Dit komt door onze bezoekers, zij maken de RLGC tot wat het is.

De RLGC is te boeken voor diverse activiteiten, passend bij ons karakter. Door ‘slechts’ twee evenementen per maand te hosten, zorgen we ervoor dat onze exclusiviteit behouden blijft.

Uitagenda van Amsterdam: Recycle Lounge Gallery Club, Zuiderzeeweg 28, 1095 KJ Amsterdam - Evenementen, uitagenda, uitgaan, uitgids, uitladder, uit, cafés, restaurants en theaters van Amsterdam.

Uitagenda van Recycle Lounge Gallery Club