Theater Amsterdam

Theater Amsterdam

(4.9/8)

Danzigerkade 5
1013 AP Amsterdam
Theater


Amsterdam - Theater Amsterdam


Op 8 mei 2014 opende Theater Amsterdam zijn deuren. De opening viel samen met de première van ANNE die plaatsvond in het bijzijn van Koning Willem-Alexander. Het theater ligt aan 't IJ net buiten het centrum van Amsterdam in de Westelijke Houthavens en is het enige theater in Amsterdam waar voorstellingen gedurende een langere tijd kunnen worden vertoond. Met een theaterhal van 4.200 m2, biedt Theater Amsterdam unieke mogelijkheden voor grote decors en de modernste theatertechnieken. Theater Amsterdam is goed bereikbaar met de fiets, auto en per openbaar vervoer. In het restaurant Boven de Planken kunt u voorafgaand aan de voorstelling lunchen of dineren.
In onze moderne en sfeervol ingerichte foyer serveren wij een verscheidenheid aan drankjes en hapjes met keuze uit een koffie- en thee assortiment, een uitgebreide selectie van biologische wijnen en snacks die op ongebruikelijke wijze worden gepresenteerd. Bijzondere elementen in de foyer zijn een exclusief ontworpen 3D hapjeswand in de vorm van Amsterdamse grachtenpanden en een mobiele wijnbar. In de foyer zijn ook toiletten en een garderobe aanwezig.
Het restaurant Boven de Planken is gesitueerd op de zwevende eerste etage van het theater en biedt uitzicht over het IJ. Voorafgaand aan de voorstelling kan hier worden geluncht of gedineerd. Boven de Planken is geopend op voorstellingsdagen van 17.30 uur - 22.00 uur, zaterdag 11.30 uur - 22.00 uur, zondag 11.30 uur - 21.00 uur. Tijdens het reserveringsproces kan een lunch- of dinervoucher worden gereserveerd. Buiten de voorstelling om kan ook een tafel worden gereserveerd in Boven de Planken via 020 - 705 50 30.
Theater Amsterdam is ook geschikt voor een zakelijke bijeenkomst of evenement. Op de derde etage zijn de Sky Lounge en de Amsterdam Lounge gesitueerd. Deze Lounges zijn geschikt voor zakelijk arrangementen rondom de voorstelling of voor vergaderingen/presentaties e.d. Een gastvrouw of - heer begeleidt het gezelschap gedurende het bezoek aan ons theater.

Theaters in Amsterdam: Theater Amsterdam, Danzigerkade 5, 1013 AP Amsterdam - Evenementen, uitladder, uitgids, uittips, uitgaan, cafés, restaurants en theaters van Amsterdam.

Uitagenda van Theater Amsterdam