Vestzaktheater Biggelmee

Vestzaktheater Biggelmee

(5.0/5)

Dam 24
2952 AB Alblasserdam
Theater


De Vereniging Vestzaktheater Biggelmee heeft tot doel “het brengen van live muziek”. Vestzaktheater Biggelmee is sinds de oprichting bekend vanwege de gezellige avonden met optredens van (amateur)bands en andere vormen van podiumkunst zoals open podium en onderlinge jamsessies van lokalen artiesten. Onze avonden vinden meestal plaats op de zaterdag, maar af en toe zijn er ook activiteiten op zondag.
Op 20 mei 1961 werd door een aantal Alblasserdamse jongeren een vereniging opgericht met het doel om cultuur en vermaak te brengen voor hun leden. Hun avondjes hadden plaats in de Raadskelder, een vrij kleine ruimte. Hierdoor noemden zijn hun vereniging “het Vestzaktheater”. In 1968 verhuisde de club naar de “Biggeltjesschool” en kreeg de naam “Biggelmee“, een samentrekking van Piggelmee en Biggeltjesschool. Op 19 oktober 1968 opende Burgemeester Vijgeboom het Vestzaktheater “Biggelmee” op de huidige locatie West-Kinderdijk te Alblasserdam.
Inmiddels is Vestzaktheater Biggelmee met hun activiteiten verhuisd naar het Wapen van Alblasserdam. Dit is een uitstekende locatie die uitstekende faciliteiten biedt. Er is een handige parkeerplaats direct naast Biggelmee met voldoende parkeerruimte voor alle bezoekers van het Vestzaktheater.
De evenementen van Vereniging Vestzaktheater Biggelmee worden georganiseerd door vrijwilligers. De live-optredens zijn alleen toegankelijk voor personen vanaf 18 jaar.

Theaters in Alblasserdam: Vestzaktheater Biggelmee, Dam 24, 2952 AB Alblasserdam - Evenementen, uitagenda, uitgaan, cafés, restaurants en theaters van Alblasserdam.

Uitagenda van Vestzaktheater Biggelmee