El Zombie - De Stekkers

El Zombie - De Stekkers

Fri 25/10 - Zwolle

Jacks Music Bar

22:00 - 02:00


Vanavond wordt typisch zo’n kubistisch avondje dat je, als je van mannelijke kunnen bent, een seksuele bui zou kunnen bezorgen. Je weet wel, met zo’n halve erectie midden in je broek. Hier mag je de geprogrammeerde bands met hun zwoele frontmannen voor bedanken, maar ook het publiek – bewonderaars van kwaliteitsmuziek – wat er wederom in ruime getale op af zal komen.

El Zombie is een gigantisch geinig gruisduo uit Utrecht, met meneer Verharen (Nederlands) op de drum en comics-tekenaar Church op zang en gitaar. Ze bestaan sinds enkele jaren na “9-11” (2003, schatten we), en hebben menig release op hun naam staan, waarvan de plaat “Life is Bliss” (SS moet met dollartekens) een voorlopige apotheose vormt.
Zij spelen een blatante vorm van garagerock, waarbij (en dit heb ik met mijn eigen ogen op diverse fora op internet gelezen) het niet uitmaakt in welke richting je ten opzichte van het podium staat, want hoe je ook staat, het klinkt altijd fantastisch! Maar het best klinkt het als je jezelf ongeveer 45 graden t.o.v. de zanger positioneert. Loud & Snotty!

De Stekkers is een vuig organtronisch garagepunkcombo uit het katholieke zuiden van Nederland. Zonder blikken of blozen zetten zij een traditie voort, die enkele jaren vóór de moord op “JFK” (1960 ongeveer) al door The Sonics werd ingezet. Muzikaal klinkt het alsof je de lotto hebt gewonnen: goed van tempo, gezellig riffend orgeltje erbij, en een drummer die het ride-bekken weet te vinden. We Likey!
De bandleden vermommen zich met 3D-brilletjes, waarmee ze stiekum tjekken of er nog stevig gevulde bloesjes rondlopen. Wees gewaarschuwd, ladies!
De klassieke quintet-samenstelling waarborgt dat ze waarschijnlijk in de evenzo klassieke lepeltje-lepeltje-houding op ons krap bemeten podium zullen verschijnen. Dat wordt lachen gieren brullen.

Na een week van naarstig werken aan je carrière wordt dit een geschikte avond om opgebouwde spanningen te releasen, je leven tot nu toe te overpeinzen, of gewoon een knoop door te hakken. We hopen je te kunnen verwelkomen!

Terug