Pig Frenzy - Teletubers

Pig Frenzy - Teletubers

Vr 07/02 - Zwolle

Jacks Music Bar

22:00 - 01:00


7 februari: Pig Frenzy & Teletubers

Muziek klinkt soms als een verboden daad, een pathologische bizarre uiting, waar je een milde dopamine-rush van krijgt. Stel: wanneer je in de privacy van je eigen huis op een foto van Shania Twain kakt, om vervolgens je kont af te vegen met een cowboyhoed. Er zijn van die narcistische aandachtshoeren, die dat echt doen, en het vervolgens nog op facebook posten ook! Alles voor de likes. Das toch niet normaal? Nou daar weet The Zuck gelukkig wel raad mee, met zulke lieden. Het is precies dáárom dat we deze avond onder ‘Codenaam Cocksnot’ organiseerden. Om de concurrentie een stap voor te blijven, en gewoon omdat het geven van een codenaam interessantish is, en omdat het lekker militair klinkt. Codenaam. Codenaam.

De dramatische wijze waarop het naar culturele prestige hunkerende Pig Frenzy (010) op het podium beweegt – dan weer verwijfd, dan weer übermasculien – maakt duidelijk dat zij hun oriëntalistisch-vooraziatische oriëntatie van zich af willen schudden. Het is als het schillen van een (rauwe) ui: wat overblijft is een brulvet combo uit die megagezellige havenstadje aan de rivier de Scheur. Bij vlagen retestrakke (rare uitdrukking eigenlijk) powerpunk, afgewisseld met vervreemdende artrock/shockrock, niet geheel gespeend van humor (zonder dat we ongewild in Pretpunkland eindigen!), maken dat wij toch wel heeeeel nieuwsgierig zijn naar wat dit vanavond gaat opleveren. Vreemd & lekkah!

Over de Teletubers (Ut.) zouden we kort kunnen zijn. Ware het niet dat het in korte tijd echt hele goeie vrienden en vriendinnen van ons zijn geworden. Daarnaast verdienen ook zij een volwaardige plek in dit persbericht. Deze jongens en meisjes hebben, naast een passie voor zijde en huzarensalade, nog een derde geheime hartstocht: het zijn oprechte dierenvrienden! Wie had dat gedacht? (ik typte per ongeluk Jihad dat gedacht hahaha).
Ik laat ze even zelf aan het woord, want ik heb nog een dikke afwas staan: “Teletubers, een 4 koppige garage/noise pop band met allen een dikke peper in de reet. De twee dames en twee heren stuiteren over het podium met hun catchy deuntjes die door dreunen tot op het bot. Voor liefhebbers van Ty Segall, FIDLAR en Pond.”
Voila! En klaar!

Meisjes en heren, onder normale omstandigheden vragen wij gepeperde toegangsprijzen, maar omdat het vandaag de zevende van de tweede is, en op de kop af vierenzestig-en-een-half jaar geleden die vreselijke oorlog werd beëindigd: gratis toegang voor iedereen!

Vergeet niet dat het codewoord “Cocksnot” is, en om wat bitcoins mee te nemen. Er zijn t-shirts, platen, ceedee’s en stickers te koop! Ter sponsoring. Want we willen wel doorgaan met het gratis neerzetten van hot stuff hot shit. En drankjes zijn ook te koop, maar die kunnen gepind, en digitaal afgerekend. Worden.

Pig Frenzy op Bandcamp: https://pigfrenzy.bandcamp.com


De Teletubers op soundcloud: https://soundcloud.com/teletubers

Terug