Prince Beastly (BE) - Mitraille (BE)

Prince Beastly (BE) - Mitraille (BE)

Vr 27/03 - Zwolle

Jacks Music Bar

22:00 - 01:00


27 maart: Prince Beastly (B) & Mitraille (B)

Vanavond wordt het warm, en dat maakt dorstig. Dat is in de Ondergrondse, waar men het bier per okshoofd drinkt, gelukkig zelden een probleem. Deze overconsumptie kan tot vermoeidheid, nervositeit, communisme en normvervaging leiden. Echter, de fuifnummers van de Ondergrondse houden het niveau hoog: norse zeurkousen en platvloerse neuspeuteraars komen er bij ons niet in!

Neem PRINCE BEASTLY bijvoorbeeld. Je kan een hoop van hem zeggen, maar niet dat hij niet rockt! Deze adellijke vijfkoppige telg komt voort uit een oude koninklijke familie, waar bloedverwante verbintenissen en aan chronische catarre leidende senielen de dienst uitmaakten. Met blauw rock ‘n’ roll bloed in de aderen en aan iedere vinger een geraffineerde maîtresse is hij klaar om onze kelder te annexeren. Kniel nu voor PRINCE BEASTLY, of wees voor altijd gedoemd!
Van hun website: “Voor de liefhebbers van nectar en ambrozijn, purperen mantels, kostbaar reukwerk, wellust en pracht, de lach van duizend nymfen, muziek en komedies.”

Aan de andere kant van het spectrum vinden we MITRAILLE. Deze jongens dragen eenvoudige kledij, kennen een onberispelijke levenswandel en houden van simpele genoegens. Van klimaatverandering hebben zij nog nooit gehoord. Ze spelen de facto knetterende garagepunk, soms ontoegankelijk, ruw en borstelig, maar vaak ook glijdt het erin als mannenvlees in Kim Holland. hun teksten getuigen van een diepe belangstelling voor verval en vivisectie, en zouden maar zo eens een literair hoogtepunt kunnen veroorzaken. Otto Weininger (1880-1903) noemde hun muziek “gebakken ijs”, uiterlijk gloeiend, innerlijk koud. MITRAILLE dus!

Zoals meisjes in de puberteit soms onweerstaanbaar kunnen verlangen naar vreemde, walgelijke gerechten, zo zien wij al tijden uit naar deze avond. Het belooft een inclusieve avond vol genderfluïde garagepunk te worden, waarbij wij voor de verandering eens een keertje ons kneedbare ego thuislaten en de hele avond electoraal zullen glimlachen, en we hopen dat jij dat ook doet.

https://princebeastly.bandcamp.com




Mitraille op bandcamp


Terug