Richie Kotzen bij Podium Victorie

Richie Kotzen bij Podium Victorie

Di 11/06 - Alkmaar

Victorie

19:30 - 01:00


Alkmaar verwelkomt de ene na de andere overzeese gitaarvirtuoos. Deze keer de Amerikaanse Ritchie Kotzen: je kent hem van Poison, Mr. Big en de supergroep The Winery Dogs, die hij met drum-icoon Mike Portnoy van Dream Theatre oprichtte. 

Het komende tourschema zegt alles over de respectabele status van Richie Kotzen. De agenda staat namelijk volgeboekt met data waarop hij het podium deelt met levende legenden als ZZ Top, Extreme, Bruce Dickinson, Judas Priest en Yngwie Malmsteen. Ook op de grote classic rockfestivals staat zijn naam trots naast die van The Black Crowes, Rival Sons en The Darkness.

Kotzen (1970) ontdekt de wonderen der zes snaren op zijn zevende en ontwikkelt zich tot een begenadigd virtuoos, die al tijdens zijn puberteit instructievideo's verzorgt voor muzikanten met dezelfde droom - die Kotzen dan al aan het verwezenlijken is. Hij stelt zijn loopbaan grotendeels in dienst van gerenommeerde bands, maar verloochent zijn eigen songwriterstalent niet en neemt veel eigen materiaal op.

Fans van gelijkgestemden als Joe Satriani en Steve Vai stropen de platenzaken af op zoek naar zijn soloplaten, waarvan de titel 'The Essential Richie Kotzen' geheel de lading dekt: deze staat boordevol rock, blues, soul en pop, maar ook jazz en fusion.

Richie Kotzen mag met recht een alleskunner heten, een ambachtelijke must see-muzikant die zijn plek tussen al deze grote namen op eigen kracht heeft bereikt.

Terug