Terzij de Horde bij Podium Victorie

Terzij de Horde bij Podium Victorie

Za 15/06 - Alkmaar

Victorie

19:00 - 01:00


Deze avond staat volledig in het teken van het zwaardere werk, dus liefhebbers kunnen hun hart ophalen. Als headliner staat black metal formatie Terzij de Horde op het programma - de Utrechtse band wordt bijgestaan door het schurende geluid van Salutingrome en de verpletterende herrie van Dead Neanderthals.

Terzij de Horde

Terzij de Horde heeft altijd geprobeerd zichzelf niet te beperken door bestaande genres. Sinds hun ontstaan zijn er altijd hints van black metal, progressive doom, chaotische screamo en extreme hardcore aanwezig geweest, maar die hebben nooit als op zichzelf staande elementen gevoeld. Het is eerder alsof ze allemaal onderdeel zijn van een diepgewortelde, rauwe, eerlijke en emotionele stortvloed: een combinatie die de gemiddelde liveshow van Terzij de Horde onderschrijft.

Na het uitbrengen van hun debuut ‘Self’ in 2015, was het in 2022 tijd voor de opvolger ‘In One of These, I am your Enemy’. Hun geluid wordt doorgaans vergeleken met dat van bands als Wolves in the Throne Room, Kickback, Khanate en Neil Perry en hun aanpak lijkt veel op die van bands als Bosse de Nage, Laster en Woe. In de laatste vijf jaar heeft Terzij de Horde laten zien dat ze een unieke pilaar zijn binnen de Nederlandse black metal, met een geluid en live performance die juist met niks te vergelijken vallen. De band heeft internationale aandacht verworven en ontvangt eigenlijk alleen maar positieve recensies op zowel hun albums als hun liveshows.

Terug