Museum Maassluis

Museum Maassluis

(5.0/3)

Zuiddijk 16-18
3143 AS Maassluis
Museum

Museum Maassluis is een unieke bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van deze charmante stad aan de oevers van de Nieuwe Waterweg. Het museum is gelegen in het hart van het historische centrum en biedt een fascinerende kijk op de ontwikkeling van Maassluis door de eeuwen heen.
Het museum heeft een uitgebreide collectie voorwerpen en artefacten, variërend van scheepsmodellen en maritieme uitrusting tot antieke meubels en kleding uit verschillende periodes. Er zijn ook tal van interactieve tentoonstellingen en educatieve programma's beschikbaar voor bezoekers van alle leeftijden.
Een hoogtepunt van het museum is de prachtige collectie schilderijen van de beroemde Nederlandse kunstenaar Maarten van der Valk, die in Maassluis woonde en werkte. Deze werken geven een prachtig beeld van het dagelijks leven en de landschappen in en rondom Maassluis in de negentiende eeuw.
Of je nu een lokale bewoner bent of een bezoeker van elders, een bezoek aan Museum Maassluis is een geweldige manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van deze prachtige stad en de mensen die hier woonden en werkten.

Uitagenda van Maassluis; Museum Maassluis, Zuiddijk 16-18, 3143 AS Maassluis – Evenementen, musea, uittips, uitgaan, cafés, hotels, uitagenda, restaurants en theaters van Maassluis.
Uitagenda van Museum Maassluis