Rietveld Theater

Rietveld Theater

(4.5/2)

Rietveld 49
2611 LH Delft
Theaters


Het Rietveld Theater is een initiatief van Theaternetwerk Delft en biedt podiumkunstenaars en theatermakers een podium. Het concept van het theater is doe-het-zelf: artiesten en programmeurs boeken hun eigen voorstellingen. Met dit concept wordt het theater volledig gerund door vrijwilligers. Dit houdt bijvoorbeeld in dat er met name in de avonduren op jouw vraag of reservering wordt gereageerd. Wij vragen jouw begrip hiervoor.

Het theaternetwerk ondersteunt mensen en groepen die één gemeenschappelijke passie hebben: theater maken. Theaternetwerk Delft legt verbindingen tussen theatermakers en faciliteiten, professionals en amateurs, scholing en productie, traditie en experiment, kijken en spelen, vragen en antwoorden.

Het Delfts Theaterhuis is een initiatief van Theaternetwerk. Onder deze titel organiseert en faciliteert het theaterhuis cursussen en workshops op het gebied van kunst, theater en cultuur voor diverse doelgroepen. Er wordt gewerkt met freelance docenten die ervaring met de doelgroep hebben en ook nog eens erg enthousiast zijn. In 2014 is in het Rietveld Theater gestart met de Theaternetwerkschool. Vanaf september 2015 is dit initiatief verder onder de naam ‘Delfts Theaterhuis’ gegaan, waardoor er meer aansluiting is bij de landelijke ontwikkelingen. Veel steden hebben een Theaterhuis waar de mogelijkheid wordt geboden om cursussen/workshops en producties met elkaar te combineren. Via het door het Delfts Theaterhuis ontwikkelde online platform kunnen cursisten zich aanmelden voor workshops, cursussen of producties die worden gegeven door ervaren, professionele theatermakers en/of docenten. Het Delfts Theaterhuis biedt een gevarieerd aanbod voor jong, oud en ook voor mensen met een beperking.

Wij houden van vrienden, veel vrienden. Wordt u vriend voor € 10 per jaar dan ontvangt u onze nieuwsbrief en krijgt u korting op alle Rietveld Series (met een ☼ gemarkeerd in onze agenda’s) en op een deel van de overige voorstellingen. Naast de kortingen krijgt u voorrang op de aankoop van tickets voor de concerten in de serie Highlights. Met uw bijdrage houden wij de kwaliteit van de programmering op peil, nu subsidies steeds moeilijker te krijgen zijn. U mag altijd een introducé meenemen om ook van de korting te laten genieten.

Theaters in Delft: Rietveld Theater, Rietveld 49, 2611 LH Delft - Evenementen, uitladder, uitgids, uittips, uitgaan, cafés, restaurants en theaters van Delft.

Uitagenda van Rietveld Theater